
עוגת גלידה עם ביסקוויטים ופירורי שוקולד (צילום: ערבה שלוש)
לפעמים אין חשק או זמן לטרוח שעות במטבח, ועדיין רוצים להכין עוגה טובה לשבת. איזה מזל שהעוגות הכי פשוטות הן הרבה פעמים הכי מוצלחות שיש!
עוגת הגלידה עם הביסקוויטים הזאת היא בדיוק מהסוג הזה: טעימה להפליא ודורשת רק כמה דקות של עבודה – בהבטחה. את שאר העבודה המקפיא כבר יעשה.
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- 100 גרם שוקולד חלב או מריר, מגורר
- כ-500 גרם פתי בר בטעם שוקולד או חמאה

לקבלת המראה המיוחד נועצים את הביסקוויטים בעוגה בכמה שורות מקבילות(צילום: ערבה שלוש)
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט השוקולד והביסקוויטים, ומקציפים לקצפת יציבה.
- מוסיפים את השוקולד ומקציפים עוד חצי דקה.
- יוצקים את הקציפה לתבניות ומיישרים. נועצים את הביסקוויטים בקציפה בכמה שורות מקבילות (ראו תמונה).
- מכסים ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות. פורסים ומגישים.
- עוד מתכונים מתוקים של ערבה שלוש - בבלוג "Sweet Arava"
עוד משהו מתוק לסופ"ש: עוגת קוקוס ותפוזים בחושה. לחצו על התמונה למתכון