דו קינוחית: עוגת שוקולד עשירה שאפשר להגיש חמה או קרה

כשמגישים אותה קרה, בפרוסות דקיקות - מקבלים עוגה לחה ואלגנטית. כשמגישים אותה בטמפרטורת החדר, בריבועים גדולים וחמימים - מקבלים עוגת ילדות רכה

עוגת שוקולד עשירה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגת שוקולד עשירה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

את המתכון המקורי קיבלתי מפנינה אזולאי, חברה של המשפחה. במחברת המתכונים שלנו היא נקראת: העוגה של פנינה ואנחנו מברכים אותה עם כל ביס.

 

 

המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ

או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

 

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר + 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (80 גרם) אבקת קקאו כהה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ברנדי, או קוניאק, או יין קידוש
  • 2 כפות (20 מ"ל) רום (משקה, לא תמצית)
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • 1/4 1 כוסות (180 גרם) קמח תופח

 

לקרם

  • 100 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1 כפית דבש

 

אפשרות לקישוט: 1/2 כוס שבבי קוקוס קלויים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בסיר כוס מהסוכר (200 גרם), את אבקת הקקאו ואת החלב ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומערבבים היטב אחר כל הוספה. מוסיפים את הברנדי, הרום והווניל ומערבבים היטב.

3. מוציאים ככוס מהבלילה ושומרים בצד. מוסיפים לסיר הבלילה את הקמח וטורפים היטב.

4. שמים בקערת המערבל את החלבונים ו־3/4 כוס הסוכר ומקציפים לקצף תפוח ויציב. מוסיפים

את הקצף לסיר בלילה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה.

5. יוצקים לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את כוס הבלילה ששמרנו. מצננים.

7. בינתיים, מכינים את הקרם: שמים את השוקולד המריר והשמנת בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

8. יוצקים את הקרם על העוגה ומצננים לגמרי. אם רוצים, מפזרים את הקוקוס. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 6 ימים במקרר. מגישים קרה או חמימה 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד