לחלה שלי 3 פינות (וגם מילוי תרד): גרסה מיוחדת למאפה של שבת

אינס שילת ינאי שינתה את המראה המסורתי של החלה והוסיפה לה מלית של תרד ומוצרלה – וקיבלה משולשים שכיף להחזיק בשתי ידיים ולנגוס

אינס שילת ינאי

|

07.11.17 | 20:17

משולשי חלה במילוי תרד ומוצרלה (צילום: אפיק גבאי)
משולשי חלה במילוי תרד ומוצרלה (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

כ-10 יחידות

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר, רצוי חום
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית או חמאה מומסת
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה עם 1 כפית שמן זית

 

למלית

  • 300 גרם תרד
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים בתערובת גומה ושמים בתוכה את המים הפושרים, שמן הזית (או החמאה), 2 הביצים הטרופות והמלח. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש (אם הוא יבש מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים פושרים).
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מאדים את התרד במחבת ללא שמן, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו. מחממים במחבת נוספת את השמן ומטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים גם את התרד. מטגנים כ-5 דקות. מצננים ומסננים מנוזלים.
  4. עיצוב החלות: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים מעט (להוצאת האוויר) ומחלקים ל-10 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר, מניחים במרכזו 2 כפות מהמלית ובעזרת כף מורחים אותה על כל העיגול (משאירים שוליים נקיים של כ-1.5 ס"מ). מפזרים גבינה ומקפלים את שולי העיגול כלפי המרכז מ-3 כיוונים, ליצירת מעטפה משולשת.
  5. מניחים את החלות המשולשות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד עם הקיפולים פונה כלפי מטה. משטחים ככל האפשר בעזרת כפות הידיים (יש לשמור על מרחק של 3 ס"מ בין המאפים) ומברישים בביצה שנטרפה עם כפית שמן זית. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג ומתפיחים 10 דקות.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהחלות משחימות.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

_______________________________________________________

 

רוצים ללמוד איך לאפות חלה מושלמת? יש לנו בשבילכם מדריך מפורט - ומתכון מנצח. לחצו על התמונה 

 

  (צילום: אסנת לסטר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג