עגבניות ברכז רימון, חצילים בחמאה מזוקקת: 2 סלטים עם טוויסט טורקי

בא לכם לגוון קצת עם הסלטים, אבל בלי להסתבך? שפים אריק דרחני ומולי מגריסו מ"אונזה" מסביר איך לעשות את זה בהשראת הטעמים של איסטנבול

מערכת Xnet

|

06.11.17 | 19:39

סלט עגבניות שרי עם רכז רימונים (צילום: אפיק גבאי)
סלט עגבניות שרי עם רכז רימונים (צילום: אפיק גבאי)

סלט עגבניות שרי עם רכז רימונים

 

מרכיבים

6 מנות

 

לסלט
  • 1 ק"ג עגבניות שרי, חתוכות גס
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק, פרוס דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח

 

להגשה
  • מעט יותר מ-1/3 כוס (כ-100 מ"ל) רכז רימונים
  • 100-50 גרם גבינת טוּלוּם או פטה

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. מעבירים לקערת הגשה, מפוררים מעל את הגבינה ומזלפים בנדיבות את רכז הרימונים.

 

 

סלט חצילים ביוגורט וחמאה מזוקקת

 

סלט חצילים ביוגורט וחמאה מזוקקת (צילום: אנטולי מיכאלו)
    סלט חצילים ביוגורט וחמאה מזוקקת(צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    לסלט
    • 5 חצילים גדולים
    • 200 גרם לאבנה
    • 1 גביע (150 גרם) יוגורט
    • 1 שן שום, כתושה
    • קורט מלח

     

    להגשה
    • 1 כף פיסטוקים קלויים, גרוסים
    • 2 כפות חמאה מזוקקת (ראו הערה בסוף המתכון)

     

    אופן ההכנה
    1. קולים את החצילים על להבת הכיריים או בתנור. על הכיריים: מרפדים את הכיריים בנייר אלומיניום (לא חובה, אבל זה יחסוך אחר כך הרבה זמן ניקוי). קולים את החצילים על להבה בינונית-גבוהה, תוך סיבובם כל 5 דקות, עד שהם רכים. בתנור: מחממים את התנור ל-250 מעלות וקולים בו את החצילים במשך כ-20 דקות, עד שהם רכים.
    2. מצננים מעט את החצילים, מקלפים אותם ומניחים במסננת כ-10 דקות להגרת נוזלים מיותרים.
    3. קוצצים את החצילים ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
    4. מחממים את הסלט במחבת על אש נמוכה, תוך ערבוב. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים ומזלפים את החמאה המזוקקת. מגישים מיד.

     

    מה זה חמאה מזוקקת?

    חמאה מזוקקת היא חמאה שהוצאו ממנה מוצקי החלב והמים, ולכן היא מכילה אך ורק שומן. עקב כך היא עמידה יותר בטיגון – וגם טעימה יותר.

     

    אפשר לקנות אותה בחנויות טבע או בחנויות לבישול ואפייה, או להכין בבית: שמים במחבת 200 גרם חמאה ומחממים על אש נמוכה, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל, עד שהוא מפסיק להופיע ומתקבל נוזל צלול לחלוטין. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד חודש.

     

    • אריק דרחני ומולי מגריסו הם השפים של מסעדת "אונזה" בשוק הפשפשים ביפו

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג