









פרויקט "עשיתי לבד" ממשיך להזרים למערכת DIY ועוד ועוד תמונות וסיפורים של פרויקטים מקוריים ויצירתיים מעשה ידי גולשי Xnet. הפעם קיבלנו הרבה מיחדושים (מיחדוש = מיחזור וחידוש, כלומר לקחת פריט שיצא מכלל שימוש ולמצוא לו שימוש חדש) ופרויקטים נוספים מחומרים שניצלתם במקום להשליך לפח, או כאלה שממש הצלתם מהפח, כמו שמתארת את זה הדס למדני איטקין, יוצרת "גדר המציאות": "אני מפרקת לגורמים ומרכיבה מחדש".
>> מבית על העץ ועד טרקטור ממכסחת דשא: מצעד היצירות הראשון של "עשיתי לבד"
אז הנה לפניכם המצעד השני של "עשיתי לבד". המשיכו לשתף אותנו ביצירות הכי מקוריות ומוצלחות שלכם.
גלשן מבקבוקים

את הרעיון לייצר גלשן סאפ מבקבוקים ראה שרון ושלר בפינטרסט והוא נבנה תוך יום במסגרת אירוע מייקרים (Makers, ממציאים יצירתיים) שיזמה חברת גוגל לפני חמש שנים. "כדי שהבקבוקים יהיו קשיחים שמתי כמה גרגירי קרח יבש בכל בקבוק ואטמתי את הפקק. הגז השתחרר מהקרח היבש והרחיב את הבקבוקים. חלק מהם התפוצצו בתהליך, זה היה מפחיד".
כשמורשת משפחתית פוגשת קקטוסמאניה

השער הערבי היה חלק מבית סבו וסבתו של ד"ר אברהם לוי, "כאשר ביתם ב'גטו הערבי' ברמלה הועמד להריסה, אבי העביר את השער לביתנו וכאן אפסנו את האבנים כ-15 שנה", מספר לוי. בשל אהבתו לקקטוסים ("היה לי אוסף של אלף קקטוסים בעבר"), עלה במוחו הרעיון לשדך בין הקקטוסים שהוא אוהב לבין מורשת המשפחה.
"גדר הקקטוסים בנויה כאדניות מלאות חול, עליהן הולחמה רשת מתכת. שתלנו קקטוס-קקטוס ולאחר מכן חיפינו את המרווחים בחלוקי נחל הדבוקים בדבק אפוקסי מיוחד עמיד לשמש. נדרשו שמונה אנשים כדי להרים את הגדרות למקומן".
שער הרכב נפתח באופן אוטומטי עם הקקטוסים שעליו וגם הדלת הראשית, שאת הידית שלה יצר לוי מענף עף הזית העתיק שבגינה. ואם שאלתם את עצמכם האם זה מקרי שלרופא יש כאלו ידיים טובות, אז צדקתם – כי ד"ר לוי הוא פלסטיקאי.
גדר המציאות

גם הדס למדני איטקין מהישוב קדימה היא ד"ר, רופאת שיניים, עם מקצוע משני – מטפלת באמצעות גינון ופעילה בנושאים חברתיים וסביבתיים. "כבת להורים חקלאיים במושב כפר חיים, גדלתי בסביבה שבה עושים הכל לבד, מתקנים מה שניתן ומשתמשים שוב בצורה זו או אחרת, החל מבגדים וכלה בכלי עבודה וחומרי בניין. אחד מהתחביבים שלי הוא איסוף גרוטאות, בעיקר מעץ. חלקן עוברות שיפוץ ואחרות אני מפרקת לגורמים ומרכיבה מחדש".
הגדר נבנתה על גבי תשתית של עמודי מתכת אנכיים ורשת שהייתה מתוחה ביניהם, לה נוסף פרופיל ברזל מגולוון בחלק העליון, עליו ניתלו יחידות עץ שונות. "חלק מהיחידות הן מציאות כפי שהן, כמו חלקי מיטת תינוק, מדפי נעליים של איקיאה, מייבש כלים ועוד. אלמנטים אחרים הורכבו לבד משאריות קרשים שפורקו מרהיטים, מסגרות ומשטחים שמצאתי ברחבי הישוב".
הדס יצרה קולאז'ים מקרשים בעלי מרקם, רוחב וצבע שונים, אותם חיברה למסגרות בעזרת דבק, ברגים או מסמרים. "חשוב לי לציין שכל האלמנטים הם בצבעים המקוריים שלהם. לא הוספתי או שיניתי צבעים".
החיבור בין האלמנטים השונים בגדר נעשה באמצעות קשירה של חוטי ברזל באופן הבא:
- האלמנטים העליונים הוצמדו הן למוט העליון האופקי והן זה לזה.
- כל אלמנט נוסף חובר לזה שמעליו ולזה שמצדדיו באותו אופן.
- מדי פעם נעשו גם קשירות אל הרשת שמתחת, לחיזוק נוסף.
בצורה זו כל אלמנט נותר עצמאי וניתן להחלפה. "המקום מוצל ומוגן יחסית מגשם ולכן לא ציפיתי בשכבת מגן כמו לכה ואם יהיה צורך, אוכל להחליף בקלות אלמנטים". יתרון נוסף שמציינת למדני איטקין לכך שהגדר בנויה מאלמנטים עצמאיים עם חיבור גמיש ביניהם, הוא שהדבר מאפשר מעבר לרוח. "הגדר עברה כבר כמה סערות בצורה מכובדת וללא אף התנתקות".
רוצים שגם פרויקט ה-DIY שלכם יפורסם אצלנו? הקליקו כאן