שולבטה - תבשיל בורגול עם
גזר וקישואים ברוטב עגבניות

במקום להכין שוב אורז: תוספת מחממת (שיכולה להיות גם עיקרית לטבעונים) שמחברת כמה מרכיבים פשוטים לטעם ייחודי ונהדר

דורית מנו - טל אור

|

05.11.17 | 22:29

שולבטה - בורגול עם גזר ברוטב עגבניות (צילום: דורית מנו-טל אור)
שולבטה - בורגול עם גזר ברוטב עגבניות (צילום: דורית מנו-טל אור)
 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות בורגול גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור או פלפל אנגלי
  • 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול כ-20 דקות בהרבה מי ברז. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר והקישואים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים גם את הבורגול והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים, מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים 20 דקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד