שולבטה - בורגול עם גזר ברוטב עגבניות (צילום: דורית מנו-טל אור)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 1 כוסות בורגול גס
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 1/2 כף פלפל שחור או פלפל אנגלי
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול כ-20 דקות בהרבה מי ברז. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר והקישואים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים גם את הבורגול והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים 20 דקות.
- עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג Sweet Dooly