
סלט אצות ומלפפונים עם אטריות שעועית ושומשום (צילום: דניאל לילה)
באדיבות FRAME – מסעדת שף וסושי בר.
מרכיבים
6-4 מנות
לסלט
- 1 חבילה (כ-50 גרם) אצות ווקאמה
- 1 חבילה (250-200 גרם) אטריות שעועית
- כמה כפות שמן שומשום
- 5-4 מלפפונים, פרוסים דק-דק
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק-דק
- חופן נבטי חמנייה
- 1 אבוקדו, קלוף ופרוס
- 5-4 צנוניות, פרוסות דק-דק
- 1 חבילה פטריות שימג'י, חתוכות גס
לרוטב
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 2 כפות כוס מירין
- 1/2 כוס רוטב סויה
- כ-1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
לקישוט
- שומשום לבן
- שומשום שחור
אופן ההכנה
- משרים את האצות במים קרים כ-15 דקות. מסננים היטב וסוחטים מעט בעדינות.
- משרים את אטריות השעועית במים חמים כ-10 דקות, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 3-2 כפות רוטב שומשום ומערבבים היטב. גוזרים את האטריות עם מספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט, למעט הפטריות.
- מחממים במחבת מעט שמן שומשום ומקפיצים את הפטריות כדקה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מקשטים בשומשום לבן ובשומשום שחור ומניחים מעל את הפטריות.