סלט אצות ומלפפונים עם
אטריות שעועית ושומשום

מכירים את הסלט האסייתי הטעים והמרענן הזה שתמיד כיף להזמין במסעדה? אז מתברר שאפשר להכין אותו בקלות גם בבית

מערכת Xnet

|

02.11.17 | 21:38

סלט אצות ומלפפונים עם אטריות שעועית ושומשום (צילום: דניאל לילה)
סלט אצות ומלפפונים עם אטריות שעועית ושומשום (צילום: דניאל לילה)
באדיבות FRAME – מסעדת שף וסושי בר.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

לסלט

  • 1 חבילה (כ-50 גרם) אצות ווקאמה
  • 1 חבילה (250-200 גרם) אטריות שעועית
  • כמה כפות שמן שומשום
  • 5-4 מלפפונים, פרוסים דק-דק
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק-דק
  • חופן נבטי חמנייה
  • 1 אבוקדו, קלוף ופרוס
  • 5-4 צנוניות, פרוסות דק-דק
  • 1 חבילה פטריות שימג'י, חתוכות גס

 

לרוטב
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות כוס מירין
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • כ-1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר

 

לקישוט
  • שומשום לבן
  • שומשום שחור

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האצות במים קרים כ-15 דקות. מסננים היטב וסוחטים מעט בעדינות.
  2. משרים את אטריות השעועית במים חמים כ-10 דקות, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 3-2 כפות רוטב שומשום ומערבבים היטב. גוזרים את האטריות עם מספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט, למעט הפטריות.
  4. מחממים במחבת מעט שמן שומשום ומקפיצים את הפטריות כדקה.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  6. מקשטים בשומשום לבן ובשומשום שחור ומניחים מעל את הפטריות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג