נמאס לכם לקום להכין בקבוק? כך תעברו בהדרגה לשנת לילה רצופה

הנה, התינוק שלכם הולך וגדל ואתם כבר רואים באופק את הרגע בו יישן לילה שלם. איך עוברים הכי נכון לשלב הבא? סיגל פולר, יועצת שינה, עם כמה הצעות בנושא

סיגל פולרפורסם: 05.11.17 07:37
אבא כבר בשל לוותר על האכלות הלילה. ומה עם התינוק? (צילום: Shutterstock)
אבא כבר בשל לוותר על האכלות הלילה. ומה עם התינוק? (צילום: Shutterstock)

אם אתם כאן, כנראה שהגעתם לגיל שאפשר להתחיל. התינוק שלכם כבר לא פצפון ואפשר לחשוב על הפחתת כמויות האוכל בלילה ואולי לחלום על לילה (קצת יותר) רצוף. שמעתם סיפורים מהשכנה על התינוק שלה שישן לילה שלם מרגע בו הגיע מבית החולים? כולם אומרים לכם שהוא כבר לא צריך לאכול כל כך הרבה? בואו נעשה קצת סדר. מגיל חמישה חודשים תינוק יכול לישון לפחות 5 שעות רצופות מבלי לקום לאוכל. כלומר, אפשר להתחיל ולהפחית את האוכל בלילה. הוא כבר לא ניו בורן ואין צורך שיאכל כל שעה וגם לא כל שלוש, אבל כדאי לעשות את זה בהדרגה ובצורה נכונה.

 

מתחילים משלוש שעות

ההנחיות והסברים הם זהים לתינוק יונק ולתינוק שניזון מתמ"ל. כל העצות והטיפים בכתבה מתייחסות לתינוק בריא, שעולה במשקל באופן תקין ואין הנחייה רפואית להמשיך ולהאכילו בלילה.

 

מתחילים עם החלטה על פער מינימלי בין ארוחות. כלומר, כל כמה זמן אתם רוצים שהתינוק יאכל בלילה כהתחלה. הפער המינימלי ייקבע לפי המצב הקיים עכשיו. כלומר, כל כמה שעות התינוק קם לאכול. אבל, בכל מקרה הפער לא יהיה נמוך יותר משלוש שעות (הנחיית האכלה לניו בורן). אם התינוק רגיל לקום בכל שעה, לקחת כמה שלוקים ולחזור לישון, התחילו עם פער של שלוש שעות ותעלו משם. אם לצורך העניין התינוק אכל בקבוק אחרון לפני השינה, סביב השעה 18:00, הפעם הבאה שתתנו לו בקבוק תהיה בשעה 21:00 וכן הלאה.

 

לפעמים חלומות מתגשמים (צילום: Shutterstock)
    לפעמים חלומות מתגשמים(צילום: Shutterstock)
     

     

    בכי לא יעזור

    המטרה בתהליך היא ללמד את התינוק שישנה דרך אחרת לחזור לישון ולא רק ע"י בקבוק או ציצי. כמו כן, אנחנו רוצים להעביר את המסר שהבכי שלו לא ישיג לו את הבקבוק, אלא ההורים הם אלו שיקבעו מתי הבקבוק מגיע. מה שזה אומר, זה שבכל פעם שהתינוק מתעורר ועברו 3 שעות, הוא יקבל את הבקבוק שלו אוטומטית - נכנסים לחדר עם הבקבוק ומאכילים את התינוק. אם הוא התעורר וטרם עברו 3 שעות, אתם מחזירים אותו לישון, בדיוק באותו אופן בו הוא נרדם בתחילת הלילה. בסופו של דבר, התינוק לומד שהבקבוק מגיע ביוזמתכם ומפסיק לנסות לבכות כדי לקבלו.

     

    לאחר שרואים התייצבות - פחות יקיצות, פחות בכי כשזה לא זמן הבקבוק, ניתן להתחיל ולהגדיל את הפער - 4 שעות, 5 שעות וכן הלאה. כאשר נשארים עם בקבוק אחד בלילה, עדיף שהוא יהיה סביב השעות 24:00-2:00, אמצע הלילה. לאחר שהגעתם למצב הזה, עליכם להחליט האם אתם רוצים להשאיר את התינוק עם בקבוק אחד בלילה או להורידו לחלוטין.

     

    אם החלטתם להוריד את הבקבוק האחד הזה - פשוט מורידים. כלומר, אין צורך להזיז אותו על פני הלילה. ברגע שהחלטתם שהתינוק כבר לא זקוק לאוכל בלילה, אם הוא קם, החזירו אותו לישון. אם תהיו עקביים וברורים לאורך מספר לילות, התינוק יפסיק לצפות לבקבוק בלילה ולא יתעורר במהלכו.

     

    עוד בקבוק אחד ודי

    אם כרגע אתם רוצים להשאיר בקבוק אחד בלילה, מעבר לקימה הזו התינוק ישן טוב וכבר למד מתי הוא מקבל בקבוק וחוזר לישון מיד אחרי. המשיכו בדיוק כך, הקפידו שהבקבוק יישאר בשעות אמצע הלילה ולא יגיע לאזור לפנות בוקר, מה שעלול להקשות על החזרה לישון לאחר מכן. ברגע שתחליטו להורידו בעתיד, עשו זאת בבת אחת.

     

    אפשר להשאיר בקבוק עד מתי שתחליטו שמספיק, אך בגבולות הסביר. משפחה שליוויתי הגיעה אלי עם ילדה בת שנה ותשעה חודשים שאכלה שלושה (!) בקבוקים בלילה. מדובר על ילדה שכבר אוכלת מוצקים באופן מלא, נמצאת באחוזון מתאים לגילה ועל פניו אין באמת צורך אפילו בבקבוק אחד.

     

    ההורים ידעו זאת. היה להם מאוד ברור, אך הם לא ידעו כיצד להוריד או להפחית את הבקבוקים. בכל פעם שניסו להגיד לילדה שכרגע אין בקבוק ולהחזירה לישון היא התחילה להעיר את עצמה אף יותר, לבכות ולהשתולל עד שתקבל את מבוקשה (בכל זאת, גיל שנתיים הנפלא היה ממש מעבר לפינה). ההורים, מתסכול וקושי אמיתי, פשוט "נכנעו" ונתנו את הבקבוק כל פעם בסופו של דבר, מה שלימד את הקטנה הזו מספר דברים: קודם כל, היא זו שמחליטה מתי היא תקבל בקבוק. שנית, הבכי וההיסטריה שלה משיגים תוצאה מיידית. גם אם אמא ואבא אומרים לא, הם לא באמת מתכוונים לזה.

     

    בדיוק בגלל זה חשובה העקביות, ההתמדה והנחישות שלכם כהורים אל מול התינוקות והילדים. אם החלטתם שאתם עושים זאת, אל תחזרו בכם. תעמדו בקושי של הימים הראשונים וכך תקלו על ההמשך גם עבור התינוק וגם עבורכם. שיהיה המון בהצלחה. אשמח לענות על כל שאלה שעולה בנושא.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יועצת שינה מוסמכת בשיטת "לילה טוב" - מענה תמידי ומיידי לבכי ומלווה משפחות לאחר לידה (פוסט פארטום דולה). חושבת שבכי של תינוק הוא השפה שלו ודרכו היחידה לתקשר עם העולם ולכן יש להיענות לו ולהיות שם עבורו בכל פעם שהוא זקוק לכם.

    נשואה לליאור ואמא לתומאס, שבזכותו ובזכות המון לילות לבנים והרדמות מורטות שיער הגעתי לאיפה שאני עכשיו. מאמינה בהעצמת ההורים, חיזוק האינטואיציה שלהם ומתן כלים להתמודדות עתידית.