תחליף חורפי לארטיק: בראוניז על מקל עם ציפוי של שוקולד

גם כשהטמפרטורות יורדות צריך שיהיה משהו מתוק ונייד שמגיע עם ידית אחיזה נוחה – וזה בדיוק מה שאינס שילת ינאי אירגנה בשבילכם

אינס שילת ינאי

|

31.10.17 | 22:04

בראוניז שוקולד על מקל בציפוי שוקולד (צילום: אפיק גבאי)
בראוניז שוקולד על מקל בציפוי שוקולד (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

8-6 בראוניז שוקולד על מקל

 

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 3 כפות גדושות אבקת קקאו

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. שמים בסיר את השוקולד, החמאה, הסוכר, הווניל והמלח. מבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מסירים מהכיריים.
  3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי בחישה. מוסיפים גם את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שהם נטמעים בעיסה.
  4. משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים אליה את התערובת ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אבל לא רטוב. מצננים.
  5. חותכים את העוגה לפרוסות ברוחב 6-4 ס"מ, נועצים בכל מלבן מקל ארטיק כמעט עד סופו ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  6. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמן לקרם אחיד. טובלים כל פרוסת עוגה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה. מקשטים בסוכריות לפני שהשוקולד מתקשה, ומניחים לו להתקשות. מאחסנים את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר (בקיץ במקרר).

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

_______________________________________________________

 

וזה לא הכל - לחצו על התמונה לעוד 5 מתכונים לבראוניז משודרגים

 

  (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג