פשטידת פסטה וגבינות
עם קשקבל, ריקוטה ותרד

מירב גביש הפגישה בתבנית שלושה מהמאכלים האהובים עליה – פסטה, גבינות ותרד – וקיבלה מאפה מושלם לערב קריר (וכן, ברור שהוא קראנצ'י מלמעלה)

מירב גביש

|

29.10.17 | 21:11

פשטידת פסטה וגבינות עם קשקבל, ריקוטה ותרד (צילום: מירב גביש)
פשטידת פסטה וגבינות עם קשקבל, ריקוטה ותרד (צילום: מירב גביש)

אני משוגעת על תרד. ופסטה. וגבינה. אז שמתי את כולם ביחד בתבנית אחת. ומה יצא?  מאפה משגע של פסטה עם תרד וקשקבל, ברוטב גבינה שעוטף הכל.

 

וברור שקראנצ'י מלמעלה.

 

אז מה עושים? מבשלים את הפסטה, מערבבים בלילה בקערה ואופים בתנור פחות משעה. איזה כיף זה ארוחה בתבנית אחת!

 

מרכיבים

8-6 מנות בתבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 500 גרם פסטה קצרה (רצוי בצורת קונכיות)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 500 גרם עלי תרד שטופים היטב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט

 

לתערובת הגבינה
  • 500 גרם ריקוטה או גבינה למאפים (כמו "טוב טעם" או "כנען")
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת קשקבל או צ'דר, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות ממה שמצוין על האריזה. מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  3. מחממים במחבת את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהעלים מתרככים והמים מתאדים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים קלות וחותכים גס.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הגבינה, למעט מחצית מכמות הקשקבל. מוסיפים את התרד ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  5. משמנים את התבנית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות הפסטה בתבנית, יוצקים מעל מחצית מתערובת הגבינה ומהדקים קלות לתוך הפסטה. מפזרים מעל את יתרת הפסטה ויוצקים מעל את יתרת תערובת הגבינה.
  6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. סוגרים היטב.
  7. אופים כ-45 דקות.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
  9. מסירים מהתבנית את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומפזרים על פשטידת הפסטה את גבינת הקשקבל ששמרנו בצד.
  10. אופים כ-10 דקות נוספות בחלק העליון של התנור, עד שהגבינה מזהיבה.
  11. מצננים כ-10 דקות ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג