מוכן בחצי שעה: מרק ירקות מהיר עם קוסקוס וגרגירי חומוס

סוף סוף יש מזג אוויר שמאפשר לגימת מרק חם – אז אנחנו מציעים לכם לחנוך את העונה עם מתכון מהיר אבל עשיר שיכול להוות ארוחה שלמה

מרק ירקות מהיר עם קוסקוס וגרגירי חומוס (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מרק ירקות מהיר עם קוסקוס וגרגירי חומוס (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

כדי להכין את מרק הירקות הזה בשיא המהירות, כדאי להשתמש במעבד מזון עם דסקית פריסה לטיפול בגזרים ובקישואים. עוד דבר חשוב: להוסיף בדיוק 1 ליטר של מים רותחים.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

לקוסקוס
  • 1 כוס קוסקוס מהיר הכנה
  • 1 כף שמן זית
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1 1/4‬ כוסות (בדיוק‭(!‬ מים רותחים

 

למרק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים דק (רצוי במעבד מזון עם דסקית פריסה דקה)
  • 3 קישואים קטנים, שטופים ופרוסים דק (רצוי במעבד מזון עם דסקית פריסה דקה)
  • ‭2/3‬ כוס ‭100)‬ גרם) גרגירי חומוס קפואים
  • 4 כוסות ‭1)‬ ליטר) מים רותחים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • אפשרות: מעט פלפל לבן גרוס דק

 

אופן ההכנה

  1. הקוסקוס: מערבבים בקערה חסינת חום את הקוסקוס, השמן והמלח. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד.
  2. מחממים בסיר בינוני על להבה גבוהה 2 כפות משמן הזית. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ואת השום ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הירקות, החומוס, המים והתבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. בינתיים בודקים שהקוסקוס מוכן ומאווררים את הגרגירים בעזרת מזלג.
  4. מגישים את המרק יחד עם הקוסקוס.

 

  • איך שומרים? את הקוסקוס והמרק בנפרד, עד 4 ימים בכלים אטומים במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג