
פשטידת כרובית ותירס (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
תבנית פיירקס מלבנית 20X30 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל ענק, קצוץ דק
- 2 כוסות כרובית (טרייה וחלוטה או קפואה), קצוצה
- 1 כוס תירס (טרי וחלוט, משומר או קפוא)
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 150 גרם גבינה צהובה, מגורדת
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומקפיצים כרבע שעה, עד שהוא שחום. מכבים את האש ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ויוצקים לתבנית, מיישרים את הבלילה ומכניסים לתנור ל-50 דקות, עד שהפשטידה משחימה ויציבה במרכזה.
למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג simplygourmet
______________________________________________________
תבשיל הודו וקישואים - עוד מנה במצב רוח צהוב, נטולת גלוטן