קוביות הקסם: כך תכינו בקלי קלות תמציות תיבול שישדרגו כל מנה

הנה טריק פשוט ומנצח: מכינים קפסולות של טעם, שמחכות במקפיא ועוזרות ללבשל מנה עיקרית משביעה בכמה דקות, בלי אבקות מלאכותיות ובלי המון מרכיבים וקיצוצים

כך תכינו את קוביות הקסם
קפסולות של תיבול לשדרוג פסטה,  מרק ואפיל חומוס (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
קפסולות של תיבול לשדרוג פסטה, מרק ואפיל חומוס (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מה הטריק של קוביות הקסם? פשוט מאוד! מרסקים כמה מרכיבים עזי טעם במעבד המזון, יוצקים לתבנית של קרח ושומרים עד חודש במקפיא. בכל פעם שרוצים, מוציאים קוביות לפי הצורך (ראו במתכונים בהמשך) ומשדרגים. לפעמים יש להפשיר את הקוביות מראש ‭20-15)‬ שניות במיקרוגל או כחצי שעה בטמפרטורת החדר‭,(‬ ולפעמים הן יכולות להיכנס למחבת או לסיר כפי שהן. הקוביות יוכיחו את עצמן כמעט בכל רוטב או תבשיל שמתחשק לכם להקפיץ לו את הטעם. הקוביות יעשו את הקסם שלהן גם בסיר מהביל: מטגנים אותן במעט שמן זית חם, מוסיפים את הירקות ואת שאר מרכיבי המרק, מבשלים-מטגנים ואז מוסיפים מים.

 

קוביות טעם קסומות

 

המרכיבים (‭35-כ‬ קוביות)

  • 1 צרור פטרוזיליה גדול (או 2 קטנים)
  • 1 צרור כוסברה או בזיליקום גדול (או 2 קטנים) 
  • 2 כוסות עלי סלרי
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אפשרות:

  • ‭1-1/2‬ פלפל חריף
  • מלח
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית

 

ההכנה:

שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים ומעבדים למחית. מעבירים לתבניות קוביות קרח ומקפיאים 4 שעות לפחות (לאחר שהקוביות קופאות, ניתן לחלץ מהתבנית ולהעביר לשקית). הקוביות מתאימות לשימוש במשך כחודש.

 

 

מאפה גבינה זריז בקלי קלות

 

לצד סלט ירוק מתקבלת ארוחה אלגנטית במינימום מאמץ.

 

המרכיבים

‭5)‬ מנות בתבניות מאפינס אישיות או תבנית בקוטר 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק)

  • 3 ביצים
  • 1 קופסה ‭250)‬ גרם) גבינת ריקוטה
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • 2 קוביות קסם, מופשרות

 

אפשרות:

  • 1 כף קמח לבן או קמח טפיוקה

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות ומשמנים את התבניות בשמן זית או בחמאה.

‭.2‬ טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטורפים לעיסה אחידה.

‭.3‬ מחלקים את העיסה בין התבניות ואופים ‭30-כ‬ דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מגישים חם או חמים.

 

איך שומרים?

עד 3 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.

 

מאפה גבינה זריז בקלי קלות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    מאפה גבינה זריז בקלי קלות(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    פסטה ירוקה עם אגוזים

    ארוחה בכלום עבודה. הפסטה טעימה להפליא כמו שהיא, אך תקבל באהבה גם תוספות כמו קוביות טופו, גבינת פטה או ריקוטה, נתחי עוף או בשר, טונה ועגבניות.

     

    המרכיבים

    ‭1)‬ מנה)

    • ‭150-100‬ גרם פסטה
    • 3 קוביות קסם, מופשרות
    • 3 כפות אגוזי מלך, קלויים וגרוסים

     

    ההכנה

    ‭.1‬ מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

    ‭.2‬ מוסיפים לפסטה את הקוביות והאגוזים, מערבבים ומגישים מיד.

     

    פסטה ירוקה עם ארוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      פסטה ירוקה עם ארוזים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      סלט עם קינואה, אבטיח וגבינת ברינזה

      סלט כיפי במיוחד וצבעוני, שיכול להיות ארוחה קלה.

       

      המרכיבים

      ‭6-4)‬ מנות)

      • ‭1/2‬ כוס קינואה יבשה
      • 1 כוס עלי תרד בייבי
      • ‭1/3‬ כוס צנוניות, קצוצות
      • ‬3/4 כוס גבינת ברינזה, מפוררת
      • 2 כוסות קוביות אבטיח
      • חופן זרעי דלעת

       

      לרוטב

      • 4 קוביות קסם, מופשרות
      • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון ‭
      • 1/4 כוס שמן זית

       

      ההכנה

      ‭.1‬ מרתיחים מים בסיר וממליחים אותם. מבשלים את הקינואה (כמו שמבשלים פסטה) במשך ‭12-כ‬ דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים ומעבירים לקערה.

      ‭.2‬ בינתיים, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.  

      ‭.3‬ יוצקים מחצית מכמות הרוטב על הקינואה החמה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים, יוצקים את יתרת הרוטב ומערבבים. מגישים.

       

      איך שומרים?

      בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. לפני ההגשה, מביאים את הסלט לטמפרטורת החדר.

       

      סלט עם קינואה, אבטיח וגבינת ריזוטה (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        סלט עם קינואה, אבטיח וגבינת ריזוטה(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        "חומוס" עדשים עם בשר מתובל

        מנה כיפית בסגנון חומוסייה טובה, עם תיבול נהדר ובזריזות.

         

        המרכיבים

        ‭4)‬ מנות)

         

        לחומוס העדשים:

        • 1 כוס עדשים כתומות
        • ‭1/4‬ כוס טחינה גולמית
        • ‬1/4 כוס מים
        • 3 כפות מיץ לימון
        • 2 שיני שום, קלופות ‭
        • ‬ 1/4 כפית כמון טחון
        • מלח, פלפל שחור גרוס

         

        לבשר:

        • 1 כף שמן זית
        • ‭5-4‬ קוביות קסם (אפשר קפואות)
        • 500 גרם בשר בקר או טלה, טחון

         

        לסלסת העגבניות:

        • 2 עגבניות, קצוצות
        • מלח, פפריקה
        • ‭1/4‬ כוס שמן זית

         

        אפשרות להגשה:

        • עלי זעתר או אורגנו טריים

         

        ההכנה

        ‭.1‬ חומוס העדשים: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את העדשים ומבשלים ‭8-כ‬ דקות, עד שהן רכות לא יותר, כי הן יימסו במים).‬ מסננים.

        ‭.2‬ שומרים בצד כף מהעדשים. את היתרה מעבירים למעבד המזון, מוסיפים את שאר מרכיבי ה"חומוס" ומעבדים למרקם משחתי.

        ‭.3‬ בזמן הבישול מכינים את הבשר: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הקוביות ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את הבשר ומטגנים ‭10-כ‬ דקות, תוך כדי ערבוב והפרדת הבשר לפירורים, עד שהוא מוכן ומשנה את צבעו.

        ‭.4‬ סלסת העגבניות: מערבבים בקערה את כף העדשים ששמרנו, העגבניות, התבלינים ושמן הזית.

        ‭.5‬ ההגשה: מורחים את חומוס העדשים בצלחות, עורמים עליו מהבשר ומניחים ‭2-כ‬ כפות מסלסת העגבניות. אם רוצים, מוסיפים עלי זעתר או אורגנו טריים. מגישים.

         

        איך שומרים?

        את החומוס ואת הבשר בנפרד - עד 3 ימים במקרר. את סלסת העגבניות מומלץ להכין לפני ההגשה, אך אפשר לשמור (בנפרד) עד יום במקרר.

         

        "חומוס" עדשים עם בשר מתובל (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          "חומוס" עדשים עם בשר מתובל(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          חזה עוף בקארי ירוק על אורז ירוק וברוקולי

          ארוחה שלמה ‭20-ב‬ דקות בזכות פטנט מעולה: חזה העוף מתבשל עם האורז, בעזרת החום האדים. והנה עוד טיפ: כשאתם קונים חזה עוף טרי, מרחו אותו בקוביות קסם מופשרות ואחסנו אותו ככה במקרר או במקפיא. כשתוציאו או תפשירו אותו, הוא כבר יהיה ספוג בטעמים נהדרים.

           

          המרכיבים

          ‭6-4)‬ מנות)

          • 3 חזות עוף, מחולקים ‭2-ל‬ ומשוטחים ‭ 6)‬"שניצלים‭("‬
          • 4 קוביות קסם, מופשרות
          • 2 כוסות פרחי ברוקולי

           

          לאורז

          • ‭1 1/2‬ כוסות אורז
          • 3 קוביות קסם (אפשר קפואות)
          • ‭1/2‬ כפית מלח
          • 2 כוסות מים רותחים
          • ‭1/4‬ כוס נוזל ‭")‬חלב‭("‬ קוקוס

           

          להגשה

          • ‭1/2‬ כוס נוזל קוקוס
          • 2 קוביות קסם, מופשרות

           

          אפשרות:

          • פלפל אדום חריף, קצוץ

           

          ההכנה

          ‭.1‬ מערבבים את השניצלים עם קוביות הקסם. אם יש זמן, משהים כשעתיים. אם אין, מניחים בצד עד המשך השימוש.

          ‭.2‬ האורז: שמים במחבת עמוקה או בסיר שטוח את האורז, הקוביות, המלח, המים הרותחים ונוזל הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ‭7-5‬ דקות, עד שהנוזלים מגיעים למפלס האורז. מניחים על האורז את השניצלים ואת פרחי הברוקולי, מכסים ומבשלים ‭15-כ‬ דקות נוספות, עד שהעוף עשוי (לבן גם בפנים), והנוזלים נספגים (אם הנוזלים נספגו והעוף עדיין לא עשוי לגמרי - מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות - העוף ימשיך להתשל באדים‭.(

          ‭.3‬ ההגשה: מערבבים את נוזל הקוקוס עם הקוביות לרוטב אחיד.

          ‭.4‬ יוצקים את הרוטב על המנה, מפזרים את הפלפל ומגישים מיד.

           

          איך שומרים?

          עד 3 ימים, במקרר.

           

          חזה עוף בקארי ירוק על אורז ירוק וברוקולי (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            חזה עוף בקארי ירוק על אורז ירוק וברוקולי(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד