סלט עדשים חם או קור (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
(8-6 מנות)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
- 1 סלסלה (250 גרם) של פטריות טריות, קצוצות גס
- 1 כוס תירס קפוא או משומר ומסונן
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון (לא חייבים)
- חופן גדול של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בזיליקום)
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כרבע שעה עד להשחמה.
- בינתיים שמים את העדשים בסיר, מכסים במים קרים ומבשלים. עד שהעדשים תהיינה מוכנות (בערך 30-20 דקות) ממשיכים עם שאר המרכיבים.
- מוסיפים למחבת עם הבצל את הפטריות, התירס, השום והתבלינים. מערבבים ומטגנים כרבע שעה נוספת תוך כדי ערבוב.
- כשהעדשים מוכנות, מסננים אותן ושמים בקערה. מוסיפים את הבצל, הפטריות והתירס המטוגנים ומערבבים.
- מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או קר.
למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג simplygourmet
______________________________________________________
סלט קטניות במצב רוח קייצי דווקא, תוכלו למצוא פה: