
כרובית ביוגורט (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
10 מנות / 35 קלוריות למנה
לרוטב
- 500 מ"ל יוגורט לשתייה (מחלב בקר או עיזים)
- 1 כף שמן זית מאיכות מעולה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כוס עשבי תיבול טריים שאוהבים, קצוצים (למשל: פטרוזיליה, כוסברה, טימין)
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס
לכרובית
- 1 כרובית גדולה שלמה, שטופה היטב
- מלח גס
אופן הכנה
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומניחים בצד.
- הכרובית: מרתיחים מים בסיר. חולטים את הכרובית במים הרותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים וצינון. מתבלים במלח גס.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הכרובית בקערה עם החלק העגול כלפי מטה. יוצקים את הרוטב בין הפרחים.
- מניחים את הכרובית בתבנית, עם החלק העגול כלפי מעלה. יוצקים חלק מהרוטב שנותר בקערה על הכרובית, את החלק השני שומרים בצד.
- אופים 50-40 דקות בתנור עד שכל הפרחים מזהיבים. במהלך האפייה, יוצקים את הרוטב בכמה פעמים על הכרובית. מגישים חם או קר.
ליאורה חוברה
היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------
מחפשים מתכון פרווה לכרובית בתנור? לליאורה יש גם כזה