תפוח אדמה אפוי על מלח, שמנת חמוצה וויניגרט אגוזי לוז
המרכיבים ל־6 מנות:
1 ק"ג תפוחי אדמה
- לוויניגרט לוז ורוקט:
1 כוס שמן זית
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
צרור רוקט קצוץ דק
1 צ'ילי אדום, קצוץ דק
2 כפות בלסמי לבן
1 כפית סוכר
מלח ופלפל גרוס
- להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי אדמה על מלח גס ואופים ללא כיסוי בתנור למשך כשעה בתנור שחומם מראש מעלות. מחכים שיתקררו קצת וקורעים ביד לחתיכות גסות.
2. מערבבים את כל מרכיבי הוויניגרט בצנצנת ויוצקים על תפוחי האדמה. מגישים עם שמנת חמוצה.
הבירה שליד: סומרסבי
למה ביחד: מנה קלה ומעט פיקנטית הולכת מצוין עם סיידר תפוחים אלכוהולי מתקתק ומרווה, המאופיין במתיקות קלילה ומרעננת ומהווה ניגוד מאזן לחמצמצות של השמנת.
עלי אנדיב, גבינת גורגונזולה ומייפל
המרכיבים ל-6 מנות:
1 ראש אנדיב מפורק לעלים
250 גרם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה אחרת
50 גרם אגוזי לוז/מלך קלויים וקצוצים
1 בצל סגול, פרוס דק
שמן זית לזילוף
סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
מניחים בתוך כל עלה אנדיב גבינה, מעליה אגוזים, מעט בצל סגול ומעל הכל מזליפים שמן זית ומייפל. מגישים מיד.
הבירה שליד: טובורג
למה ביחד: מנה קלילה ועשירה בטעמים תרצה לצידה בירת לאגר ענברית המאופיינת בקרמליות עדינה ומרירות טובה שיחד יעצימו את טעמי המייפל. בנוסף ההגזה הטבעית של הבירה תשטוף ותרענן את החך מהטעמים העזים של הגבינה וכך תעצים את הביס הבא.
טטאקי טונה אדומה, כדורי אבטיח וגבינה בולגרית
המרכיבים ל־6 מנות:
300 גרם טונה אדומה טרייה
1/4 אבטיח
- התחמיץ לאבטיח:
1 כוס חומץ תפוחים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
100 גרם גבינה בולגרית/פטה/ ברינזה
- להגשה:
מיץ מ־1/2 לימון
שמן זית לזילוף
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
עלי זעתר
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את תחמיץ האבטיח, מסירים מהאש ומצננים היטב.
2. צורבים במחבת טפלון את הטונה במשך חצי דקה מכל צד, כך שהאמצע יישאר אדמדם. מתבלים במלח, פלפל ומזליפים מעט שמן זית.
3. מוציאים בעזרת כף תפוחן כדורים מליבת האבטיח ומשרים בתחמיץ (סמוך להגשה כדי שלא יתרככו מדי).
4. מפזרים את הגבינה על צלחת הגשה, פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מסדרים את כדורי האבטיח על הגבינה, ועל כל כדור מניחים פרוסת טונה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל גרוס. אפשר להוסיף שמן צ'ילי לחריפות. מקשטים בעלי זעתר ומגישים.
הבירה שליד: הוגרדן
למה ביחד: מנה כל כך קלילה וכיפית זקוקה לסגנון בירה עם טוויסט משלו. סגנון החיטה הבלגי מאופיין בפירותיות עשירה, והטוויסט ההדרי המרענן המגיע מגרידת תפוזי קירסאו איכותיים שאיתם מתבלים את הבירה, ישלים ויעצים את טעמי המנה העדינים בלי להשתלט עליהם.
כרובית צלויה, יוגורט קארי צהוב ונענע
המרכיבים ל־6 מנות:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
- ליוגורט הקארי:
2 גביעי יוגורט
1 כפית אבקת קארי צהוב
1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טרי, מגורר
מלח ופלפל לבן
1 כף ליים
- להגשה:
שמן זית לזילוף
עלי נענע
אופן ההכנה:
1. חולטים את פרחי הכרובית חליטה עדינה למשך 10 דקות ומוציאים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 10 דקות או עד שהם מזהיבים.
2. מערבבים את כל מרכיבי יוגורט הקארי עד לקבלת יוגורט צהוב. יוצקים מהיוגורט לצלחת הגשה, מפזרים מעליו את פרחי הכרובית, מזליפים שמן זית ומקשטים בעלי נענע טרייה.
הבירה שליד: ויינשטפן
למה ביחד: מנה מתובלת בסגנון אוריינטלי זקוקה לבירה מרעננת לצידה שתיתן פוש לחיבור הטעמים. הבחירה הטבעית לליווי המנה הזאת תהיה בירה בסגנון חיטה גרמנית ולא מסוננת, עשירה בארומות וטעמים, שמעצימים את טעמי המנה בצורה מושלמת.
ברוסקטת דגים, סחוג ירוק ושמנת חמוצה
המרכיבים ל־8־6 מנות:
10 פרוסות לחם מכל סוג קלויות בשמן זית ושום בתנור
- לקונפי הדג:
1 ק"ג דג מוסר ים
1 ליטר שמן זית
5 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה
- להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפיות סחוג
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
1 בצל סגול בינוני, פרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר את כל מרכיבי קונפי הדג, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש להתקררות (הדג מתקרר בתוך השמן ויכול להישמר בשמן שלו כשבועיים במקרר).
2. מורחים את הברוסקטה בשמנת חמוצה, מניחים מעל את קונפי הדג, הסחוג הבצל הירוק והסגול ומגישים מיד.
הבירה שליד: קרלסברג
למה ביחד: טעמי הים החזקים מצריכים בירה בסגנון לאגר בהיר המאופיין בטעמים נקיים וחדים, שיחד עם ההגזה והמרירות המאזנת יוצרים בירה מרווה ששוטפת ומרעננת את החך בין ביס לביס.