מוכנה ב-20 דקות בלבד:
פסטה ברוטב שמנת וסלמון

נותנים לסלמון חריכה מהירה, מכינים את שאר הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת - ותוך פחות מחצי שעה יש ארוחה טעימה

טל סורסקי

|

22.10.17 | 20:40

פסטה ברוטב שמנת וסלמון (צילום: טל סורסקי)
פסטה ברוטב שמנת וסלמון (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 400 גרם פילה סלמון
  • 400 גרם פסטה, רצוי שטוחה וארוכה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן יבש
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • אפשרות: 30 גרם גבינת גאודה מעושנת או גבינה קשה אחרת
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. מייבשים היטב את הדג ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מתבלים את הדג במלח ובפלפל וצורבים 3-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  4. בינתיים מחממים במחבת גדולה את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים, תוך ערבוב, עד שרוב היין מתאדה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמטם מעט. אם רוצים, מוסיפים את הגאודה ומערבבים, עד שהיא נמסה ומעבה את הרוטב.
  6. מוסיפים את הסלמון ומפוררים אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג.
  7. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומערבבים. מגישים מיד.

 

עוד מתכונים מעולים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (23 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג