בלי להפעיל תנור ובקלי קלות:
פשטידת ברוקולי פרווה במחבת

בזמן שהייתם מחכים שהתנור יתחמם כבר תוכלו לשבת ולאכול פשטידה שחומה וטעימה עם מעט מאוד מרכיבים והרבה מאוד טעם

דפנה אוסטר מיכאל

|

22.10.17 | 07:28

פשטידת ברוקולי פרווה במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
פשטידת ברוקולי פרווה במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח כוסמין או קמח רגיל או פירורי לחם
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הברוקולי כרבע שעה במים רותחים עם מעט מלח, עד לריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים גס.
  2. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים לברוקולי שבקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט כף שמן הזית, ומערבבים היטב.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת בינונית כבדה. משטחים את תערובת הפשטידה במחבת ומהדקים היטב. מטגנים 5 דקות על אש גבוהה, מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 7-5 דקות נוספות.
  5. הופכים את פשטידת הברוקולי על צלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד שפנה כלפי מעלה פונה כעת למטה. מטגנים את הצד השני באותו אופן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (16 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג