
פשטידת ברוקולי פרווה במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
- 2 ביצים
- 1 כף קמח כוסמין או קמח רגיל או פירורי לחם
- חופן עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הברוקולי כרבע שעה במים רותחים עם מעט מלח, עד לריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים גס.
- מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים לברוקולי שבקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט כף שמן הזית, ומערבבים היטב.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית כבדה. משטחים את תערובת הפשטידה במחבת ומהדקים היטב. מטגנים 5 דקות על אש גבוהה, מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 7-5 דקות נוספות.
- הופכים את פשטידת הברוקולי על צלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד שפנה כלפי מעלה פונה כעת למטה. מטגנים את הצד השני באותו אופן.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"