
עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס (צילום: סיון ורקר-פלג)
מומלץ לסיים את הצום עם מאכל קליל, המומתק במעט סוכר שיעזור למערכת העיכול לחזור לאכילה בצורה הדרגתית, ללא עומס מיותר. במקום לקנות עוגה, נסו להכין אחת בעצמכם, כך היא תכיל בדיוק את כמות הסוכר והשומן שרציתם.
מרכיבים
(תבנית אינגליש קייק אחת / כ-8 מנות)
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1/2 כוס סוכר לבן/חום
- 1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- 1/4 כוס מים חמימים
- 1/2 1 כוסות קמח תופח (ניתן להמיר מחצית מהכמות לקמח מלא)
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
- אבקת סוכר לעיטור (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
- טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן, הסוכר, הטחינה והמים. מערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד להטמעתו בבלילה (נזהרים מערבוב יתר).
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לפיזור.
- אופים 45-40 דקות עד להשחמה כאשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
- מצננים ומעטרים באבקת סוכר.
סיון פלג
היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה
-------------------------------------------------------------------------------------------
יש לכם הרבה אורחים ואתם צריכים עוד עוגה? נסו עוגת מייפל וקינמון