
קאפקייקס שוקולד עם נוטלה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
כ-14 קאפקייקס
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) ממרח אגוזי לוז ושוקולד
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב או יוגורט
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו , אבקת האפייה, הסודה לשתייה ומלח.
- מקציפים בקערה נפרדת את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולאחר מכן את הווניל, ממרח אגוזי הלוז ואת החלב (או היוגורט). מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את תערובת המרכיבים היבשים. מערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם הקאפקייקס).
- מוסיפים לבלילה מחצית מכמות השוקולד ומערבבים קצרות.
- יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ומפזרים מעל את יתרת השוקולד.
- אופים כ-20 דקות, עד שהקאפקייקס מתייצבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצר יבש.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"