טוויסט למאכל הלאומי: קציצות
חומוס, קינואה ועדשים בתנור

מה קורה כשמצרפים קינואה למרכיבים הרגילים של פלאפל? מקבלים קציצות אווריריות, רכות ומשביעות, שגם טבעונים יכולים לזלול

דפנה אוסטר מיכאל

|

17.10.17 | 07:55

קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

20-15 קציצות

 

  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/3 כוס קינואה
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 תפוח אדמה מבושל
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום או פטרוזיליה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים והקינואה בקערות מים נפרדות במשך כשעה.
  2. מבשלים את הקינואה כ־10 דקות בהרבה מים רותחים (כמו פסטה), עד שהיא מתרככת. מסננים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
  5. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם, וטוחנים לתערובת גסה ואחידה.
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. שמים את פירורי הלחם בצלחת עמוקה.
  7. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר 6-5 ס"מ וטובלים אותן בפירורי הלחם משני הצדדים. מעבירים לתבנית ומטפטפים מעט שמן זית על כל קציצה.
  8. אופים את קציצות הקינואה והחומוס כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג