
קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
20-15 קציצות
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/3 כוס קינואה
- שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 גזר גדול, מגורר
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 תפוח אדמה מבושל
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 2 שיני שום, כתושות
- חופן נדיב של עלי בזיליקום או פטרוזיליה
- 1/2 כפית כמון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- משרים את העדשים והקינואה בקערות מים נפרדות במשך כשעה.
- מבשלים את הקינואה כ־10 דקות בהרבה מים רותחים (כמו פסטה), עד שהיא מתרככת. מסננים היטב.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
- שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם, וטוחנים לתערובת גסה ואחידה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. שמים את פירורי הלחם בצלחת עמוקה.
- יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר 6-5 ס"מ וטובלים אותן בפירורי הלחם משני הצדדים. מעבירים לתבנית ומטפטפים מעט שמן זית על כל קציצה.
- אופים את קציצות הקינואה והחומוס כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"