עוגה לסוכות עם סילאן ופקאן
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 2 כפיות אבקת אפייה)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כוס (240 מ"ל) סילאן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
- 1 כוס (240 מ"ל) תה חזק
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
- 6 תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
לציפוי ולקישוט
- כ-1/4 כוס סילאן
- חופן אגוזי פקאן
- תמר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והקינמון. מוסיפים את הסילאן, השמן, רסק התפוחים והתה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. מוסיפים את אגוזי הפקאן והתמרים ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מיד לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מחוררים אותה בעזרת מזלג ומזלפים עליה סילאן בצורת ספירלה. מורחים את הסילאן על פני העוגה באופן אחיד.
6. מקשטים באגוזי פקאן ובתמר חתוך בצורת פרח.
7. מניחים לעוגה להצטנן לפני שחותכים ומגישים אותה.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה טבעוניות וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה
שלון!
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!