
סלט כרוב לבן עם מלפפון ובצל ירוק ברוטב אסייתי (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
8-6 מנות
- 1/2 כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות
- 3 מלפפונים, חתוכים למקלות
- 4-3 בצלים ירוקים, חתוכים דק
- קליפה מגוררת מליים אחד או חצי לימון
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1/2 כוס עלי נענע
- אפשרות: חופן עלי בזיליקום
- 1/2 כוס אפונה בציפוי ווסאבי או קשיו קצוץ דק
לרוטב
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות חומץ אורז או 1 כף חומץ רגיל
- 1 כף סוכר חום או לבן
- 3 כפות מיץ ליים או לימון
- 3 כפות רוטב דגים או 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית דבש
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות בצל שאלוט או בצל סגול, קצוץ דק
אופן ההכנה
- הרוטב: שמים את המים, החומץ והסוכר בצנצנת, סוגרים ומנערים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- הסלט: שמים בקערה את הכרוב, המלפפונים והבצל הירוק. מוסיפים 2/3 מהרוטב, מערבבים ומניחים במקרר 30 דקות לפחות (מכניסים למקרר גם את הצנצנת עם יתרת הרוטב).
- טועמים את הסלט, ואם צריך מוסיפים רוטב. מוסיפים את קליפת הליים, הכוסברה, עלי הנענע, הבזיליקום והאפונה. מערבבים ומגישים.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"