סלט חצילים וקישואים קלויים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 חציל גדול
- 2 קישואים בינוניים
- 4 כפות שמן זית או קנולה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כף פלפל אדום חריף קצוץ
- 1 כפית כמון טחון
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה
- 1 כף עלי זעתר טריים קצוצים או כ-1/2 כפית תבלין זעתר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולפים את החציל לאורכו לסירוגין (כך שיישארו פסי קליפה). חותכים אותו, וגם את הקישואים, לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ.
- מעבירים לתבנית, מערבבים עם השמן ומשטחים בשכבה אחידה. קולים בתנור 25-20 דקות, עד שהירקות משחימים קצת.
- מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם שאר המרכיבים. מגישים
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.