סלט חצילים וקישואים קלויים
עם תיבול של כמון ועלי זעתר

בדרך כלל חצילים עוברים טיגון, אבל אחרי כל החגים למי יש כוח לאוכל שמן או להתעסקות במטבח, אז כאן הם מוגשים לאחר הכנה קלה ומהירה

סלט חצילים וקישואים קלויים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
סלט חצילים וקישואים קלויים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 חציל גדול
  • 2 קישואים בינוניים
  • 4 כפות שמן זית או קנולה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כף פלפל אדום חריף קצוץ
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 1 כף עלי זעתר טריים קצוצים או כ-1/2 כפית תבלין זעתר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קולפים את החציל לאורכו לסירוגין (כך שיישארו פסי קליפה). חותכים אותו, וגם את הקישואים, לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ.
  3. מעבירים לתבנית, מערבבים עם השמן ומשטחים בשכבה אחידה. קולים בתנור 25-20 דקות, עד שהירקות משחימים קצת.
  4. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
  5. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם שאר המרכיבים. מגישים

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד