משהו מזין לאושפיזין: שלושה
סלטים טעימים ובריאים לסוכות

כדי שהביקור בסוכה יהיה טוב לא רק לנפש אלא גם לגוף, הגישו לאורחים שלכם סלטים מיוחדים: עם חומוס ואפונה, כרובית ובורגול או שרי וארטישוק

מערכת Xnet

|

09.10.17 | 08:51

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק (צילום: דורית מנו-טל אור)
סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק (צילום: דורית מנו-טל אור)

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק / דורית מנו-טל אור

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 חבילה (כ-300 גרם) תערובת עלי חסה בכמה צבעים
  • 10 עגבניות שרי אדומות
  • 10 עגבניות שרי צהובות
  • 10 עגבניות שרי ליקופן
  • 10 ארטישוקים קטנים משומרים בשמן, חצויים (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובמעדניות)
  • 10 זיתים שחורים
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת

 

אופן ההכנה
  1. שמים את החסה בתחתית הקערה ומפזרים מעל את העגבניות, הארטישוקים, הזיתים והפטרוזיליה.
  2. מתבלים בשמן, מיץ לימון ומלח (קחו בחשבון שהגבינה תוסיף מליחות).
  3. מפזרים את הגבינה ומגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים של דורית מנו-טל - בבלוג Sweet Dooly

 

 

סלט בורגול עם כרובית ודלורית / דפנה אוסטר מיכאל

 

סלט בורגול עם כרובית ודלורית (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    סלט בורגול עם כרובית ודלורית(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1/2 כוס בורגול דק
    • 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
    • 1/4 דלורית, חתוכה לקוביות
    • מעט שמן זית
    • 2 כפות בצל סגול קצוץ
    • חופן פטרוזיליה קצוצה
    • מעט עלי אורגנו טריים
    • אפשרות: 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ
    • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
    • 1 כף מיץ לימון
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • כ-1/4 כוס טחינה מוכנה

     

    אופן ההכנה
    1. משרים את הבורגול כשעה במים חמים. מסננים מנוזלים וסוחטים.
    2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית. מפזרים את הכרובית והדלורית בתבנית בשכבה אחידה, מזלפים מעל מעט שמן זית וצולים כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
    3. מעבירים את הבורגול המושרה לקערה ומוסיפים את הבצל, עשבי התיבול, הפלפל החריף, קליפת הלימון, מיץ הלימון והתבלינים. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
    4. מסדרים את הכרובית והדלורית על הבורגול, ויוצקים מעל את הטחינה.

     

     

     

    סלט חומוס ואפונה / טל סורסקי

     

    סלט חומוס ואפונה (צילום: טל סורסקי)
      סלט חומוס ואפונה(צילום: טל סורסקי)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 1 קופסה גרגירי חומוס משומרים
      • 1/2 1 כוסות אפונה עדינה מוקפאת
      • 1 כף דבש
      • 3 כפות טחינה גולמית
      • 4 כפות מיץ לימון
      • חופן עלי ארוגולה או רוקט או רוקולה
      • פרוסה עבה של חלה, רצוי בת יום-יומיים
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 שן שום, כתושה
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מסננים את גרגירי החומוס מנוזלי השימור ושוטפים אותם היטב במסננת. מעבירים לקערה.
      2. חולטים את האפונה כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים לקערה.
      3. מערבבים את הדבש, הטחינה ומיץ הלימון לרוטב אחיד. מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות.
      4. מוסיפים את הארוגולה, מלח ופלפל ומערבבים.
      5. מסירים את הקרום של החלה וטוחנים במעבד מזון לפירורים גסים. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הפירורים יחד עם השום, עד שהם פריכים.
      6. מפזרים את פירורי הלחם על הסלט ומגישים מיד.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד