סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק (צילום: דורית מנו-טל אור)
סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק / דורית מנו-טל אור
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 חבילה (כ-300 גרם) תערובת עלי חסה בכמה צבעים
- 10 עגבניות שרי אדומות
- 10 עגבניות שרי צהובות
- 10 עגבניות שרי ליקופן
- 10 ארטישוקים קטנים משומרים בשמן, חצויים (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובמעדניות)
- 10 זיתים שחורים
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- מלח
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת
אופן ההכנה
- שמים את החסה בתחתית הקערה ומפזרים מעל את העגבניות, הארטישוקים, הזיתים והפטרוזיליה.
- מתבלים בשמן, מיץ לימון ומלח (קחו בחשבון שהגבינה תוסיף מליחות).
- מפזרים את הגבינה ומגישים מיד.
- עוד מתכונים של דורית מנו-טל - בבלוג Sweet Dooly
סלט בורגול עם כרובית ודלורית / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
6-5 מנות
- 1/2 כוס בורגול דק
- 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
- 1/4 דלורית, חתוכה לקוביות
- מעט שמן זית
- 2 כפות בצל סגול קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מעט עלי אורגנו טריים
- אפשרות: 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כף מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כ-1/4 כוס טחינה מוכנה
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול כשעה במים חמים. מסננים מנוזלים וסוחטים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית. מפזרים את הכרובית והדלורית בתבנית בשכבה אחידה, מזלפים מעל מעט שמן זית וצולים כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
- מעבירים את הבורגול המושרה לקערה ומוסיפים את הבצל, עשבי התיבול, הפלפל החריף, קליפת הלימון, מיץ הלימון והתבלינים. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
- מסדרים את הכרובית והדלורית על הבורגול, ויוצקים מעל את הטחינה.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג מתנות קטנות
סלט חומוס ואפונה / טל סורסקי
מרכיבים
4 מנות
- 1 קופסה גרגירי חומוס משומרים
- 1/2 1 כוסות אפונה עדינה מוקפאת
- 1 כף דבש
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ לימון
- חופן עלי ארוגולה או רוקט או רוקולה
- פרוסה עבה של חלה, רצוי בת יום-יומיים
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מסננים את גרגירי החומוס מנוזלי השימור ושוטפים אותם היטב במסננת. מעבירים לקערה.
- חולטים את האפונה כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים לקערה.
- מערבבים את הדבש, הטחינה ומיץ הלימון לרוטב אחיד. מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את הארוגולה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מסירים את הקרום של החלה וטוחנים במעבד מזון לפירורים גסים. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הפירורים יחד עם השום, עד שהם פריכים.
- מפזרים את פירורי הלחם על הסלט ומגישים מיד.
- עוד מתכונים של טל סורסקי בבלוג מה יש לאכול