טארט עם ריבת בצל וגבינת עזים (צילום: מירב גביש)
טארט עם ריבת בצל וגבינת עזים / מירב גביש
מרכיבים
6 מנות
לריבת הבצל
- 1.1 ק"ג בצל סגול (לפני קילוף)
- 1/2 2 כוסות לא דחוסות (425 גרם) סוכר חום כהה או 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
- 2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 4 פלפלי שאטה יבשים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ענפי תימין
לטארט
- 1/2 חבילה בצק עלים, מופשרת לילה במקרר
- 1/2 1 כוסות ריבת בצל
- 1/2 גליל (100 גרם) גבינת עזים פרוס, או 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
- להגשה: שמן זית, עלי רוקט
אופן ההכנה
ריבת הבצל
- קולפים את הבצלים, חוצים אותם וחותכים לפרוסות דקות ככל האפשר.
- שמים בסיר בינוני את הבצל והסוכר, ומבשלים כ-10 דקות, על אש בינונית-נמוכה ותוך ערבוב, שהסוכר נמס (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שהסוכר לא יישרף).
- מוסיפים את שאר המרכיבים מביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי ללא כיסוי, עד שהתערובת מסמיכה והבצל כמעט הופך לשקוף. מדי פעם מערבבים.
- מצננים ושומרים במקרר.
הטארט
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את בצק העלים לעובי של כ-3 מ"מ. חותכים אותו לשני ריבועים ודוקרים אותם בכמה מקומות במזלג.
- מניחים את ריבועי הבצק בתבנית. מורחים אותם בריבת הבצל, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב של 1 ס"מ, כדי שהריבה לא תיזל החוצה. מפזרים את הגבינה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מצננים כ-10 דקות.
- מפזרים על הטארטים עלי רוקט ומזליפים שמן זית. חותכים למלבנים ומגישים חם או קר.
- עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג גבישס
מאפינס מלוחים עם גבינה בולגרית ועגבניות מיובשות / טליה הדר
מרכיבים
כ-16 מאפינס
לבצק
- 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) חלב
לתוספות
- כמה עלי בזיליקום, קצוצים
- 4-3 עגבניות מיובשות, קצוצות
- כ-100 גרם גבינה בולגרית או פטה
- לקישוט: מלח גס, קצח, שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
- הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה (היא תהיה דלילה למדי, וזה בסדר).
- יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם.
- מפזרים בכל שקע מהתוספות ודוחפים אותן קצת בעדינות פנימה בעזרת קיסם (אבל לא עד הסוף, כדי שעדיין יראו אותן והן יוסיפו למאפים צבע).
- מרססים במעט שמן זית (או מברישים בעדינות) ומפזרים מלח גס וקצח.
- אופים 45-40 דקות, עד שהמאפינס משחימים.
- עוד מתכונים של טליה הדר - בבלוג EshetStyle
קיש סלק עם קרם ארטישוק ירושלמי / מירי צדוק
מרכיבים
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ או בגודל כ-23X23 ס"מ
לבצק
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 75 גרם (או מחמאה) קרה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 3 כפות מי קרח
למלית
- 400 גרם ארטישוק ירושלמי (לאחר קילוף)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 5-4 סלקים מוכנים באריזת ואקום
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הבצק
- מנפים את הקמח עם המלח ושמים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים עוד כמה שניות, רקעד שמתקבל גוש בצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרפדים בו את התבנית. מכניסים למקפיא ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- דוקרים את הבצק במזלג, מכסים אותו בנייר אפייה ומניחים עליו שעועית יבשה (או משקולת אחרת). אופים 10 דקות, מסירים את השעועית והנייר ואופים 5 דקות נוספות.
המלית
- מבשלים את הארטישוקים הירושלמיים כ-15 דקות, עד שהם רכים. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
- שמים את הארטישוק הירושלמי במעבד מזון ומוסיפים את השמן, המלח, המוסקט ומי הבישול ששמרנו. טוחנים למחית חלקה. מקררים מעט, יוצקים על הבצק ומשטחים.
- חותכים את הסלק לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ. חוצים את הפרוסות ומסדרים על המלית. מברישים בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל. אופים 25 דקות ב-180 מעלות, עד ששולי הבצק מזהיבים.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג עוגה לשבת
מאפה חצילים וגבינות / ילנה ויינברג
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- חציל בלדי ענק או 2 רגילים
- להגשה: 6-4 פרוסות מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
לתיבול
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1/4 כפית פלפל שאטה או צ'ילי יבש
- 1/4 כפית עלי טימין יבשים או טריים
- מלח
לתערובת הגבינות
- 100 גרם גבינה צהובה
- 100 גרם גבינת פטה
- 1/2 סלסילה פטריות טריות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
- 10 עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערה גדולה. מקלפים את החציל וחותכים אותו באלכסון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ).
- מסדרים את פרוסות החציל בתבנית בשכבה אחת (לא נורא אם הן קצת יחפפו) ומורחים אותן בתערובת התבלינים.
- אופים כ-20 דקות, עד שהפרוסות משחימות מעט, מוציאים ומצננים. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
- תערובת הגבינות: מגררים את הגבינות והפטריות לקערה שבה ערבבנו את התבלינים. מוסיפים את שאר מרכיבי התערובת ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה כשצדה השחום פונה כלפי מעלה. מניחים בחלקה התחתון כף מלאה מתערובת הגבינה ומגלגלים. מניחים בתבנית.
- מכינים באותו אופן גלילות נוספות ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית. מניחים מעל את פרוסות המוצרלה ואופים 30-20 דקות, עד שהגבינה משחימה.
- מוציאים מהתנור ומניחים למאפה להצטנן מעט לפני ההגשה, כדי שהגבינה לא תיזל בחיתוך.
- עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג Simply Gourmet