צאו בחוץ! – שישה מאכלים
נהדרים שכיף לקחת לפיקניק

סוכות הוא זמן מצוין לצאת לטבע עם סל מלא במטעמים. אבל מה כדאי לקחת? קבלו המון רעיונות מקוריים, מפלאפל ענק ממולא בביצה ועד לסלט פסטה מיוחד

מערכת Xnet

|

03.10.17 | 07:03

סלט פסטה עם פסטו ברוקולי ואנשובי (צילום: סיון אלירזי)
סלט פסטה עם פסטו ברוקולי ואנשובי (צילום: סיון אלירזי)

סלט פסטה עם פסטו ברוקולי ואנשובי / רומי נדלר

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם פסטה, מומלץ קצרה
  • 250 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים, או 1 חבילה ברוקומיני
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 פילטים של אנשובי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • חופן עלי בזיליקום
  • אפשרות: גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הנחיות היצרן לרמת "אל דנטה‭."‬ מסננים ושוטפים.
  2. חולטים את פרחי הברוקולי במשך 3 דקות במים רותחים.
  3. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים 2 פילטים של אנשובי ומפרקים אותם עם מזלג. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים ‭5-4‬ דקות, עד שהוא מתרכך אך עדיין נגיס. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. שומרים בצד ‭4-3‬ פרחי ברוקולי. מעבירים את שאר תכולת המחבת למעבד המזון מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת עלי הבזיליקום. טוחנים לרוטב אחיד.
  5. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומקשטים ב-2‬ פילטים של אנשובי ובפרחי הברוקולי ששמרנו בצד. אם רוצים, מפזרים על הסלט גבינת פרמזן.

 

  • רומי נדלר מעבירה סדנאות להכנת פסטה וכותבת את הבלוג‭ Romina e La Cucina

 

 

סלט פטריות ופקאן סיני / אפרת סיאצ'י

 

סלט פטריות ופקאן סיני (צילום: אפרת סיאצ'י)
    סלט פטריות ופקאן סיני(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
    • 200 גרם פקאן סיני, שלם או קצוץ גס
    • ‭4-2‬ כפות עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
    • 2 כפות שמן זית
    • 4 כפות רוטב סויה

     

    אופן ההכנה
    1. שוטפים את הפטריות ומייבשים אותן. חותכים גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפקאן הסיני והעירית ומערבבים.
    2. לפני ההגשה מתבלים את הסלט בשמן הזית וברוטב הסויה.

     

     

     

    פלאפל ממולא ביצה קשה / מיטל אלימלך

    הבריטים נוהגים לקחת איתם לפיקניק "ביצים סקוטיות" – קציץ בשר ממולא בביצה. זוהי גרסה ישראלית למאכל, עם מעטפת פלאפל במקום בשר.

     

    פלאפל ממולא ביצה קשה (צילום: מיטל אלימלך)
      פלאפל ממולא ביצה קשה(צילום: מיטל אלימלך)

       

      מרכיבים

      8 יחידות

       

      • 400 גרם גרגירי חומוס יבשים
      • 9 ביצים גדולות
      • 1 כף שמן זית
      • 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
      • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
      • 1 כף גדושה כמון
      • 1 כפית גדושה בהרט
      • אפשרות: 1 כף כוסברה יבשה
      • עלים מצרור כוסברה
      • עלים מצרור פטרוזיליה
      • 1 כוס ‭2 +‬ כפות (120 גרם) פירורי לחם
      • 5 כפות (45 גרם) קמח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1 כפית מלח
      • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור טחון
      • מעט קמח
      • ‭1/4‬ כוס פירורי פנקו
      • 3 כפות שומשום
      • שמן לטיגון עמוק
      • מלח

       

      אופן ההכנה
      1. משרים את החומוס במים במשך ‭24-14‬ שעות, במקרר. מחליפים את המים לפחות פעם אחת בזמן ההשריה.
      2. ממלאים סיר במים קרים, מכניסים 8 מהביצים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות. מעבירים את הביצים לקערה עם מים קרים, מצננים ומקלפים.
      3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם רכים וזהובים. מוסיפים את השום והתבלינים היבשים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.
      4. מעבירים את תכולת המחבת למעבד המזון וטוחנים למשחה. מוסיפים את גרגירי החומוס, הכוסברה והפטרוזיליה ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת גרגירית (אך לא דייסתית).
      5. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והביצה הנותרת. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
      6. שמים מעט קמח בקערה קטנה ומגלגלים בו את הביצים הקשות. מנערים מעודפים ומניחים בצד.
      7. מחלקים את תערובת הפלאפל ל-8 כדורים שווים. משמנים מעט את הידיים, נוטלים את אחד הכדורים ומשטחים בכף היד. מניחים במרכזו ביצה קשה ועוטפים אותה בתערובת באופן אחיד ומהודק. מכינים כך את שאר הכדורים.
      8. מערבבים בקערה את פירורי הפנקו והשומשום. מגלגלים את הכדורים בפירורים.
      9. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. מטגנים את הכדורים במשך כ-2 דקות, תוך הפיכתם בשמן, עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומתבלים במעט מלח. מגישים.

       

      • מיטל אלימלך כותבת את הבלוג‭Easy Baking

       

       

      רול קבנוס / אפרת מוסקוביץ

      לאפה ים-תיכונית בחיתוך אסייתי שאפשר להכין בבית, לצופף בקופסה ולשלוף בפיקניק מול מבטים משתאים.

       

      רול קבנוס (צילום: אפרת מוסקוביץ)
        רול קבנוס(צילום: אפרת מוסקוביץ)

         

        מרכיבים

        16 יחידות

         

        • 2 לאפות עיראקיות גדולות
        • ממרח לפי בחירה: פסטו, עגבניות מיובשות, צ'ימיצ'ורי או חומוס
        • 1 חבילה נקניק קבנוס
        • עלי חסה
        • גבעולי עירית או בצל ירוק
        • מלפפון חמוץ, חתוך לאורך ל"מקלות"

         

        אופן ההכנה
        1. חותכים את קצות הלאפה ליצירת ריבוע.
        2. מורחים את הלאפה בממרח המועדף עליכם.
        3. מניחים את הקבנוס לרוחב השליש התחתון של הלאפה. מסדרים לצדו את העירית, החסה והחמוצים, ממש כמו בהכנת סושי. מגלגלים את הלאפה מסביב למילוי, לגליל.
        4. חותכים את הגליל בסכין חדה לפרוסות ברוחב של כ-3 ס"מ. מחזקים כל יחידה בעזרת קיסם.

         

        ומה עושים עם הקצוות המעוגלים שחתכנו מהלאפה?

        זה לא פיקניק אמיתי בלי ילד חמוץ פנים שטוען שהאוכל חריף/מתוק/מלוח/רטוב/יבש מדי. תנו לו שקית עם קצוות לאפה בלי כלום - שהוא כידוע הטעם שהילדים הכי אוהבים.

         

         

         

        פשטידת תפוחי אדמה במיקרוגל / אסנת לסטר

        פשטידה צבעונית שמוכנה בתוך פחות מחצי שעה. את המתכון קיבלתי מדבורה יפרח ממגדל העמק.

         

        פשטידת תפוחי אדמה במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)
          פשטידת תפוחי אדמה במיקרוגל(צילום: אסנת לסטר)

           

          מרכיבים

          תבנית בקוטר 26 ס"מ, המתאימה לחימום במיקרוגל

           

          • 4 תפוחי אדמה
          • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
          • ‭1/2‬ כוס שמיר קצוץ
          • 1 חבילה (250 גרם) גבינה לאפייה (כמו "כנען" או "טוב טעם")
          • 1 ביצה
          • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
          • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
          • כ-150 גרם גרגירי תירס מקופסת שימורים, מסוננים
          • ‭1 1/2‬ כפיות מלח
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס
          • לקישוט: שומשום
          • שמן לשימון התבנית

           

          אופן ההכנה
          1. מחוררים את תפוחי האדמה במזלג ומבשלים אותם במיקרוגל (עם הקליפה) כ-12 דקות, עד שהם מתרככים. מקלפים ומועכים לפירה.
          2. מוסיפים לפירה את כל שאר המרכיבים, למעט השומשום, ומערבבים היטב.
          3. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים את השומשום מלמעלה ואופים כ-10 דקות במיקרוגל בעוצמה הגבוהה ביותר (משך החימום עשוי להיות קצר או ארוך יותר, בהתאם לעוצמת המכשיר).

           

           

           

          חטיפי פצפוצי אורז עם שוקולד וקרמל מלוח / אולגה טוכשר

          בתור אדם הרואה בכל ארוחה את התירוץ לאכול מנה אחרונה, אני לא מתפשרת על איכות הקינוחים גם כשיוצאים לפיקניק. אפשר לשנע את החטיפים האלה בתבנית חד-פעמית, או לחתוך כבר בבית לפסים או קוביות ולסדר במנז'טים כקינוחים אישיים.

           

          חטיפי פצפוצי אורז עם שוקולד וקרמל מלוח (צילום: אולגה טוכשר)
            חטיפי פצפוצי אורז עם שוקולד וקרמל מלוח(צילום: אולגה טוכשר)

             

            מרכיבים

            תבנית בגודל ‭20X20‬ ס"מ

             

            לבסיס
            • ‭1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר
            • 2 כפות מים
            • 3 כפות סירופ תירס או דבש או מייפל
            • 50 גרם חמאה
            • 2 כוסות (75 גרם) פצפוצי אורז

             

            לטופי קרמל מלוח
            • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
            • 100 גרם חמאה
            • 1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר לבן
            • ‭1/2‬ כפית מלח

             

            לציפוי
            • 300 גרם שוקולד מריר
            • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

             

            אופן ההכנה
            1. הבסיס: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים וסירופ התירס (או הדבש, או המייפל). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל זהוב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והעיסה אחידה. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב, עד שהם מצופים לגמרי. מסירים מהכיריים, מעבירים לתבנית ומשטחים. חשוב להזדרז ולהדק היטב, כדי שהבסיס יהיה יציב.
            2. הטופי: מחממים בסיר קטן את השמנת והחמאה, עד שהחמאה נמסה. מפזרים את הסוכר בשכבה דקה ואחידה במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, עד שהסוכר נמס לגמרי ונוצר קרמל ענברי. יוצקים את השמנת-חמאה לקרמל (זהירות! הוא עלול להתיז!) ומערבבים במרית (הקרמל קצת יתקשה, וזה בסדר). מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהקרמל נמס ואחיד. מוסיפים את המלח, מערבבים, מסירים מהכיריים ומצננים ‭6-5‬ דקות.
            3. יוצקים את הטופי על בסיס הפצפוצים ומיישרים לשכבה דקה ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
            4. הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים היטב עד שמתקבל קרם אחיד ומבריק.
            5. יוצקים את הקרם על שכבת הטופי, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים-שלוש. שומרים בקירור. לפני ההגשה חותכים לקוביות קטנות.

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד