שגר וסכך: ממולאים מיוחדים שקל
להכין מראש לאורחים שבאים לסוכה

ממלאים, שולחים לתנור – ומתפנים לעניינים אחרים עד שהארוחה מתחילה. שפית תמר אמור מגישה 4 מתכונים, עם עגבניות שרי, פלפלים, בצלים או חצילים

מערכת Xnet

|

02.10.17 | 10:28

פלפלים ממולאים באורז ובבשר (צילום: יעל נאוס)
פלפלים ממולאים באורז ובבשר (צילום: יעל נאוס)

פלפלים ממולאים באורז ובבשר

 

מרכיבים

10 מנות

 

  • 10 פלפלים גדולים מזן שושקה

 

למילוי
  • 200 גרם בשר עגל טחון
  • 1 כוס אורז
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לאפייה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד.
  3. בינתיים יוצרים חריץ לאורך כל פלפל ומרוקנים מגרעינים.
  4. ממלאים את הפלפלים במילוי ומניחים בתבנית אפייה. יוצקים מעל את שמן הזית והמים, ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ואופים כ-30 דקות.
  6. מסירים את הכיסוי וצולים כ-15 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

 

  • איך מכינים מראש? יום לפני ההגשה מרוקנים את הפלפלים, מכינים את המילוי ושומרים במקרר, בנפרד. לפני הארוחה מרכיבים את המנה ואופים.

 

 

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

 

 

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול (צילום: יעל נאוס)
    בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול(צילום: יעל נאוס)

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 4 בצלים גדולים
    • 4 בצלים סגולים גדולים

     

    למלית
    • 2 כוסות אורז מבושל (כ-1/2 1 כוסות לפני הבישול)
    • 1/2 כוס נענע קצוצה
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
    • 1/2 כוס אוכמניות מיובשות
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב
    • 3-2 כפות שמן
    • 3 כפות רכז רימונים
    • 3 כפות סילאן
    • 2 כפות מיץ עגבניות
    • 1/2 כוס ציר עוף או מים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. בעזרת סכין חדה יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים עד למרכזם (לא מקלפים אותם).
    2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצלים ומבשלים כ-12 דקות, עד לריכוך חלקי.
    3. מוציאים ומפרידים לגלדים – את הגדולים מעבירים לקערה ואת הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר.
    4. המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.
    5. המילוי והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים מהמלית בסמוך לאחד הקצוות של כל גלד ומגלגלים, כך שהגלד יעטוף את האורז לחלוטין. מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר רחב או בתבנית.
    6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הממולאים.
    7. מכסים את הסיר (או התבנית) ואופים 10 דקות. מסירים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע יפה.

     

    • איך מכינים מראש? יום לפני ההגשה מכינים את המילוי ואת גלדי הבצל ושומרים במקרר, בנפרד. לפני הארוחה מרכיבים את המנה ואופים.

     

     

    עגבניות שרי תמר ממולאות בבשר טלה

     

    עגבניות שרי תמר ממולאות בבשר טלה (צילום: יעל נאוס)
      עגבניות שרי תמר ממולאות בבשר טלה(צילום: יעל נאוס)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • כ-30 עגבניות שרי תמר

       

      למילוי
      • 300 גרם בשר טלה טחון
      • 1 בצל, קצוץ דק
      • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כף מלח
      • 1/2 כף פלפל שחור גרוס

       

      לאפייה
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • 1כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי. מניחים בצד.
      3. בינתיים חוצים את העגבניות לאורכן ומרוקנים בעזרת כפית.
      4. ממלאים את חצאי העגבניות במילוי ומניחים אותן בתבנית. יוצקים מעל את השמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
      5. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
      6. מסירים את הכיסוי וצולים כ-15 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

       

      • איך מכינים מראש? יום לפני ההגשה מרוקנים את העגבניות, מכינים את המילוי ושומרים במקרר, בנפרד. לפני הארוחה מרכיבים את המנה ואופים.

       

       

      חצילונים במילוי בשר

       

      חצילונים במילוי בשר (צילום: תמר אמור)
        חצילונים במילוי בשר(צילום: תמר אמור)

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 10 חצילונים

         

        למלית
        • 300 גרם בשר בקר טחון
        • שמן לטיגון
        • 2 עגבניות, מגוררות גס
        • 2 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
        • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
        • 1/4 כוס שמן זית
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס

         

        לרוטב
        • 5 עגבניות, מגוררות
        • 1/4 כוס כפות מיץ עגבניות
        • 2 כוסות מים
        • 2 כפיות נענע יבשה
        • 2 כפיות בזיליקום יבש
        • 1/2 כוס מיץ לימון
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. שוטפים היטב את החצילים, חוצים ומרוקנים מתוכנם – חשוב שהדפנות לא יהיו דקות מדי, כדי שלא ייקרעו בזמן ההכנה.
        2. המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבשר הטחון עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב, עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים מעט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
        3. המילוי והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. ממלאים את החצילונים ומסדרים בסיר נמוך ורחב שאפשר להכניס לתנור.
        4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הממולאים.
        5. מביאים לרתיחה על הכיריים. מעבירים לתנור, מכסים ואופים כשעה.

         

        • איך מכינים מראש? יום לפני ההגשה מכינים את המילוי ושומרים במקרר. לפני הארוחה מרכיבים את המנה ואופים.

         

        • שפית תמר אמור היא הבעלים של קייטרינג מוטיבו

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג