ואין זו סתם דייסה: היא מחממת, מזינה ונראית כמו קינוח מפנק

הבקרים כבר קרירים? קרירים! ארוחת בוקר צריך? צריך! קבלו מתכון פשוט שיעזור לכם להתחיל את הבוקר בטוב (כי היא בריאה!) ועם חיוך על הפנים (היא בטעם שוקולד)

שי לי ליפא

|

05.10.17 | 08:23

ארוחת בוקר מושקעת ובריאה במינימום מאמץ
צילום: אורי דוידוביץ'
דייסת שוקולד של שי-לי (צילום: דניאל לילה)
דייסת שוקולד של שי-לי (צילום: דניאל לילה)
 

כך תכינו דייסה מושלמת:

 

עשו שימוש בשיבולת שועל שלמה - שהיא לא מעובדת, בניגוד לפתיתי שיבולת ולשיבולת מהירת הכנה. הבישול אומנם לוקח יותר זמן, 15-10 דקות (לשם השוואה, דייסה מפתיתי שיבולת מוכנה תוך 2 דקות), אבל ההשקעה שווה.

בשלו עד הסמכה של הנוזל וריכוך הדגנים. אם הם עדיין קשים וחסרים נוזלים - הוסיפו עוד חלב.

הגישו את הדייסה מיד כשהיא מוכנה. היא במיטבה כשהיא חמה וקרמית.

 

דייסת שוקולד

 

מרכיבים

2-1 מנות

 

  • 2 כוסות חלב שקדים או חלב סויה, או חלב אורז (או כל חלב שאוהבים)
  • 2/3 כוס שיבולת שועל שלמה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כף סירופ מייפל
  • קורט מלח

 

להגשה

  • 1 כפית זרעי פשתן
  • 1 כף שבבי קוקוס
  • פירות חתוכים, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. יוצקים את החלב המועודף לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את שיבולת השועל, הקקאו, את סירופ המייפל ואת קורט המלח ומבשלים ללא כיסוי במשך 15-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהדייסה מסמיכה.
  2. יוצקים את הדייסה לקערות, מפזרים את זרעי הפשתן ואת שבבי הקוקוס, מקשטים בפירות שאוהבים ומגישים מיד.

 

 מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא " 100% טבעי"

 

 (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד