ארוחת בוקר מושקעת ובריאה במינימום מאמץ
צילום: אורי דוידוביץ'
דייסת שוקולד של שי-לי (צילום: דניאל לילה)
כך תכינו דייסה מושלמת:
עשו שימוש בשיבולת שועל שלמה - שהיא לא מעובדת, בניגוד לפתיתי שיבולת ולשיבולת מהירת הכנה. הבישול אומנם לוקח יותר זמן, 15-10 דקות (לשם השוואה, דייסה מפתיתי שיבולת מוכנה תוך 2 דקות), אבל ההשקעה שווה.
בשלו עד הסמכה של הנוזל וריכוך הדגנים. אם הם עדיין קשים וחסרים נוזלים - הוסיפו עוד חלב.
הגישו את הדייסה מיד כשהיא מוכנה. היא במיטבה כשהיא חמה וקרמית.
דייסת שוקולד
מרכיבים
2-1 מנות
- 2 כוסות חלב שקדים או חלב סויה, או חלב אורז (או כל חלב שאוהבים)
- 2/3 כוס שיבולת שועל שלמה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כף סירופ מייפל
- קורט מלח
להגשה
- 1 כפית זרעי פשתן
- 1 כף שבבי קוקוס
- פירות חתוכים, לפי הטעם
אופן הכנה
- יוצקים את החלב המועודף לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את שיבולת השועל, הקקאו, את סירופ המייפל ואת קורט המלח ומבשלים ללא כיסוי במשך 15-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהדייסה מסמיכה.
- יוצקים את הדייסה לקערות, מפזרים את זרעי הפשתן ואת שבבי הקוקוס, מקשטים בפירות שאוהבים ומגישים מיד.
מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא " 100% טבעי"