החלה שאחרי המחילה: מאפה כדורים מיוחד לשבירת הצום

בכל יום כיפור אופה יפה אליהו חלה יפהפייה העשויה משרשרת לחמניות אישיות, שכל המשפחה שוברת איתה יחד את הצום. השנה אתם מוזמנים לעשות כמוה

אסנת לסטר

|

28.09.17 10:56

לשימוש בכתבה בלבד חלה לשבירת הצום חלת כדורים
לשימוש בכתבה בלבד חלה לשבירת הצום חלת כדורים (חלת כדורים מתוקה עם צימוקים ודבש ליום כיפור)
 

חלת כדורים מתוקה עם צימוקים ודבש ליום כיפור

מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.

 

יפה מכינה את החלה הזאת פעם בשנה, לפני יום הכיפורים, וכל המשפחה שוברת איתה את הצום.

 

מרכיבים

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כפות שמן
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 ביצה, טרופה עם כף מים

 

לסירופ

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 2 כפות מים

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הדבש, הביצה והשמן, ומערבלים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הקמח, השמרים וכוס מהמים ומערבלים עד איחוד. מוסיפים את המלח ולאחר מכן את יתרת המים, בזילוף איטי. לשים 5 דקות נוספות, ואם צריך עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את הבצק מרגל הלישה לתוך הקערה.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו עוד קצת בידיים.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מוציאים מהבצק את האוויר, ולשים לתוכו את האגוזים והצימוקים. מכסים ומתפיחים כ-20 דקות.
  6. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים שווים (או יותר, אם רוצים. בכל מקרה, כדאי להיעזר במשקל) ויוצרים מהם כדורים.
  7. מניחים את הכדורים זה לצד זה במעגל בתבנית אפייה די גדולה (אפשר בתבנית קפיצית גדולה מצופה בנייר אפייה משומן). מתפיחים 10 דקות.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. טורפים ביצה עם כף מים, מברישים את הבצק ומתפיחים 10 דקות נוספות.
  10. אופים 25-20 דקות, עד שהחלה מזהיבה.
  11. בזמן שהחלה בתנור מחממים בעדינות בסיר קטן את המים עם הדבש, רק עד שמתקבל סירופ נוזלי.
  12. מוציאים את החלה מהתנור, מברישים אותה בסירופ ואופים 5 דקות נוספות.
  13. בהגשה מניחים צלוחית עם ריבה במרכז החלה.

 

 

ריבת תפוחים

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחים אדומים קשים (המשקל אחרי קילוף וניקוי)
  • 1/2 ק"ג (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית שטוחה קינמון טחון

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי העץ לשמיניות. שמים בסיר ומוסיפים את הסוכר ומיץ התפוחים.
  2. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ניעור הסיר תכופות (לא כדאי לערבב עם כף, כדי לא לפגוע בשלמות חתיכות התפוחים), עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. כשתכולת הסיר רותחת מורידים את האש לנמוכה מאד ומבשלים כשעה, כשמדי פעם מנערים את הסיר.
  4. כשהנוזל שבסיר הופך לסמיך מאוד מוסיפים לסיר את תמצית הווניל והקינמון, ומנערים עד שהקינמון מצפה את כל חתיכות התפוחים. מבשלים 7-5 דקות נוספות.
  5. מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים ושומרים במקרר.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד