צילום: שי יחזקאל

כוננות ספיגה: האם תוספי התזונה שלכם עושים את העבודה?

אם אתם רוצים להפיק את המרב מתוסף התזונה שלכם, כדאי שתדעו מה ההבדל בין כדור, קפסולה ונוזל, ואיזה מהם ייספג בצורה היעילה ביותר בגוף שלכם

תוספי תזונה בכדורים או בקפסולות לא תמיד ייספגו במחזור הדם, במיוחד כשישנה נוכחות של סיבים או רכיבים צמחיים מסוימים כמו חומצה פיטית או חומצה אוקסלית (צילום: Shutterstock)
תוספי תזונה בכדורים או בקפסולות לא תמיד ייספגו במחזור הדם, במיוחד כשישנה נוכחות של סיבים או רכיבים צמחיים מסוימים כמו חומצה פיטית או חומצה אוקסלית (צילום: Shutterstock)

נוטלים תוספי תזונה בקביעות? סביר להניח שלפני שקניתם את התוסף הרצוי לכם, בדקתם היטב את רשימת הרכיבים שעל האריזה כדי לוודא שהוא מכיל את הכמויות הנדרשות לגופכם. נהדר, אבל האם שאלתם את עצמכם אם הוא אכן "עושה את העבודה", או ליתר דיוק: כמה אחוזים מתוך הכמות הזאת נספגים בגופכם ומספקים לו את הרכיבים הנדרשים לו.

 

אם תיקחו את התוסף לבדיקת מעבדה, סביר להניח שהוא יכיל את כמות הרכיבים שמצוינת על האריזה. אבל כשאותו תוסף פוגש את מערכת העיכול שלכם, נוצרת אינטראקציה שמשנה את התמונה לחלוטין

ולא, היצרנים לא הטעו אתכם חלילה. אם תיקחו את התוסף לבדיקת מעבדה, סביר להניח שהוא יכיל את כמות הרכיבים שמצוינת על האריזה. אבל כשאותו תוסף פוגש את מערכת העיכול שלכם, נוצרת אינטראקציה שמשנה את התמונה לחלוטין.

 

כך לדוגמה, ספיגתו של תוסף סידן תלויה ברמה גבוהה של סביבה חומצית בקיבה. אם אתם נוטלים בקביעות תוסף סידן למניעת אוסטיאופורוזיס למשל, ובמקביל סותרי חומצה, רוב הסיכויים שמעט מאוד ממנו יגיע לעצמות שלכם.

 

ויש עוד דוגמאות: גם ברזל לא מומלץ ליטול עם תרופות סותרות חומצה או עם מזונות המכילים חומצה אוקסלית כמו שוקולד, קולה, תרד וענבים, וגם לא עם מזונות עשירים בסידן כמו מוצרי חלב וטחינה. נטילתו עם מיץ תפוזים המכיל ויטמין C, לעומת זאת, מומלצת מאוד שכן היא תגביר את ספיגתו בגוף.

 

בכדור, בקפסולה או בנוזל?

אבל סיפור הספיגה לא נגמר בתזונה או בנטילת תרופות מסוימות. ישנו מרכיב נוסף - הפורמט. לשאלה אם התוסף ניתן בצורת כדור, קפסולה או נוזל יש משמעות רבה מבחינת הספיגה. תוספי תזונה בכדורים או בקפסולות לא תמיד ייספגו במחזור הדם, במיוחד כשישנה נוכחות של סיבים או רכיבים צמחיים מסוימים כמו חומצה פיטית או חומצה אוקסלית.

 

כמו כן, כשמדובר בנטילת כדור, מיצי הקיבה ואנזימי העיכול עלולים לפרק חלק מהחומרים הפעילים בתכשיר. וגם עם הקפסולה ישנה בעיה. הקפסולות מצופות בשכבה שמגינה על רירית צינור העיכול. כתוצאה מכך פירוק הציפוי שלהן בגוף עלול להימשך כמה שעות, ולעתים הן אינן מספיקות להתמוסס כלל ויוצאות מהגוף בצואה בדיוק כפי שנכנסו אליו.

 

מחקרים מוכיחים ש־98% מתוסף תזונה בצורתו הנוזלית ייספג ישירות בגוף. אחוזי הספיגה בקפסולות או בכדורים לעומת זאת יהיו בין 5% ל־18% בלבד

מעבר לאלה, כדי לייצר תוספי תזונה בכדורים או בקפסולות מוכרחים לדחוס את כל האבקות לכדור אחד ולהוסיף חומרי דילול, ריכוך, חומרי ציפוי וחומרים מלכדים. כל אלה יכולים לשנות את קצב הפירוק של התוסף וכך בעצם להאט את ספיגתו במחזור הדם ולפגוע ביעילותו.

 

והזוכה הוא...

אוקיי, ומה עם תוסף נוזלי? אתם תוהים. הנה שלוש סיבות מצוינות לבחור בו כפורמט המנצח שלכם:

 

1. יותר ספיגה. מחקרים מוכיחים ש־98% מתוסף תזונה בצורתו הנוזלית ייספג ישירות בגוף. אחוזי הספיגה בקפסולות או בכדורים לעומת זאת יהיו בין 5% ל־18% בלבד. יתרה מכך, מאחר שלתוספי תזונה נוזליים אין צורך להוסיף חומרי דילול, ריכוך, מלכדים וחומרי ציפוי - הם אינם נשארים זמן רב בצינור העיכול ונספגים מיידית אל מחזור הדם.

 

2. מינון נמוך. מאחר שהזמינות הביולוגית (כלומר ניצול הרכיבים על ידי הגוף) של תוסף נוזלי הרבה יותר גבוהה, זה גם מונע את הצורך במתן מינונים גבוהים בהשוואה לתוספי התזונה בקפסולות או בכדורים.

 

3. בליעה קלה. רבים מאיתנו מתקשים לבלוע כדורים או קפסולות, וכשמדובר בתוספי תזונה פעמים רבות גודלם של הכדור או הקפסולה מונע את יכולת ההתמדה בנטילה. התוספים הנוזליים, לעומת זאת, ניתנים בטפטוף ומקילים במיוחד על ילדים ואנשים עם קשיי בליעה.

 

מי אנחנו: EcoSupp

חברת EcoSupp מפתחת ומשווקת תוספי תזונה ייחודיים המבוססים על פטנטים ייחודיים. השילוב בין שימוש בחומרי גלם טבעיים לבין מחקר והוכחות מדעיות מבטיח את האיכות הגבוהה ביותר בעולם תוספי התזונה.

 

פרטים נוספים בטל':1-801-226-226 ובאתר: www.ecosupp.co.il

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד