לחם שיפון וחיטה מלאה עם דבש ותפוחים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
מרכיבים
2 כיכרות לחם
- 2 כוסות חלב דל לקטוז
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים פושרים
- 4 כוסות קמח שיפון מלא
- 1/2 1 כוסות קמח חיטה מלאה
- 1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
- 2 תפוחי גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
להברשה
- ביצה טרופה
- אגוזי מלך, זרעי צ'יה, גרעיני חמניה וכו'
אופן הכנה
- יוצקים את החלב, השמן והדבש לסיר, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומצננים.
- ממיסים את השמרים בתוך המים ומניחים בצד לחמש דקות.
- יוצקים את תערובת השמרים ואת תערובת החלב לתוך קערת מיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את קמח השיפון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוסיפים לבצק את קמח החיטה המלאה ולשים היטב עד להטמעה מלאה של הקמח בבצק.
- מוסיפים את התפוחים ואת האגוזים ומערבבים בעזרת כף עץ.
- מרפדים/משמנים שתי תבניות לחם, מחלקים את הבצק לשתיים ומניחים כל חצי בתבנית. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה נוספת.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מברישים את הכיכרות בביצה טרופה, בוזקים אגוזים או זרעים שאוהבים ומכניסים לתנור.
- אופים 15 דקות בחום 220 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 30-25 דקות נוספות, עד שהלחם משחים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
לקינוחים בריאים נוספים לראש השנה של הודליה כצמן - לחצו כאן
-------------------------------------------------------------------------------------------
כבר נמאס לכם מתפוחים? נסו עוגת בננות שווה של הודליה