ומילאתם את קיבותיכם: עוגת מייפל ואגוזים לשבירת הצום
לעוג'יליה יש בשבילכם דרך טעימה ועסיסית במיוחד לשבירת הצום – רק תקפידו לאחסן את העוגה רחוק מהאף במשך החג, שלא תתפתו מהניחוח הנפלא
עוגת מייפל ואגוזים קלה ומופלאה
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 2 כפיות אבקת אפייה)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כוס (240 מ"ל) סירופ מייפל טהור
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
- 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך או אגוזי פקאן
להברשה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והקינמון.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האגוזים, ומערבבים בעדינות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לאיחוד.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6. מיד אחרי שמוציאים את עוגת המייפל והאגוזים מהתנור מחוררים אותה במזלג ומברישים ב-1/4 כוס סירופ מייפל.

7. שומרים במקום רחוק מהאף והפה.
8. צמים
9. מרתיחים כוס מים עם נענע וסוכר.
10. חותכים.
11. שוברים את הצום.
12. אוהבים.

- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה טבעונית וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה