עוגיות שקדים בלי קמח (צילום: טליה הדר)
עוגיות שקדים בלי קמח / טליה הדר
העוגיות האלה הן לא רק בלי קמח, אלא גם בלי שימוש במיקסר - ובעצם כמעט בלי לעשות כלום. פחות מחמש דקות הכנה ולתנור – בחיי! הכי קל ופשוט בעולם, ולא להאמין שזה מה שיוצא ממנו.
מרכיבים
20-15 עוגיות
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 2 חלבונים
- 200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 2 כפות שקדים טחונים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
- שמים את הסוכר והחלבונים בקערה ומערבבים במזלג עד לאיחוד (לא מערבבים מהר, כדי שלא ייווצר קצף). מוסיפים את השקדים ומערבבים שוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מניחים כפיות מהתערובת בתבנית, ושומרים על מרווח של כס"מ בין העוגיות – כי הן יתפשטו בזמן האפייה.
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט (הקפידו שלא יזהיבו יותר מדי). מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית.
- לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מוציאים אותן מהתבנית. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.
גיוון: עוגיות בטעם שוקו-תפוז-ג'ינג'ר
לאחר שמשתמשים במחצית מהתערובת ליצירת עוגיות רגילות מוסיפים לקערה 1 כפית שטוחה אבקת קקאו, 1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת ו-1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר. מערבבים עד לאיחוד וממשיכים לערום בתבנית כפיות מהתערובת – הפעם בטעם וצבע אחרים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג EshetStyle
עוגיות לב במילוי ריבת תות / ערבה שלוש
עוגיות נוסטלגיות אבל הכי טעימות מכולן, שכיף לאכול ליד כוס תה או קפה.
מרכיבים
לבצק הפריך
- 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח לבן 300
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר 100
- 200 גרם חמאה (או מחמאה) קרה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- קורט מלח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 שקיות סוכר וניל
למילוי ולקישוט
- צנצנת ריבת תות
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- לשים קצרות את כל מרכיבי הבצק (במיקסק, במעבד מזון או בידיים), רק עד שהם מתאחדים (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- יוצקים מהבצק כדור, משטחים אותו בידיים ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.
- קורצים מהבצק עוגיות בעזרת קורצן בצורת לב ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- במרכזן של מחצית מהעוגיות קורצים צורת לב באמצעות קורצן קטן יותר.
- אופים כמה זמן? עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות
- מורחים בריבת תות את העוגיות השלמות ומכסים אותן בעוגיות שמרכזן קרוץ.
- מחכים שהעוגיות יתקררו לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.
- עוד מתכונים של ערבה שלוש - בבלוג Sweet Arava
עוגיות גרנולה / אורלי חרמש
חטיפים קטנים ופריכים שעמוסים בכל טוב: שיבולת שועל, זרעים, אגוזים ודבש. והם אפילו נטולי גלוטן!
מרכיבים
40-35 יחידות
- 3 כפות חמוציות, צימוקים או גוג'י ברי
- 1 חלבון
- 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי או דבש או סירופ אגבה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך
- 2 כפות זרעי פשתן
- 1/3 כוס גרעיני דלעת
- 1/3 כוס גרעיני חמנייה
- 1 כף שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- משרים את החמוציות (או הפירות היבשים האחרים) בכף מים רותחים לכמה דקות, עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את החלבון, המייפל, הווניל והמלח, ומערבבים היטב.
- מערבבים היטב בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לקערה הראשונה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (היא לא תהיה מגובשת, וזה בסדר).
- בעזרת כף מניחים תלוליות של גרנולה בתבנית. מהדקים ומשטחים אותן מעט. יוצרים באותו אופן עוגיות נוספות.
- אופים 25-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים היטב.
- מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר בתוכך לחלוטין (אם תזיזו אותן לפני שיתקררו הן יתפרקו).
- שומרים עד שבוע בכלי אטום.
- עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar
עוגיות דובדבנים ושקדים / דינה משה
העוגיות האלה צריכות לבלות קצת במקפיא, אבל זמן העבודה נטו קצר מאוד - והתוצאה יפהפייה וטעימה.
מרכיבים
כ-80 יחידות
- 150 גרם חמאה או מחמאה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 150 גרם שבבי שקדים
- 100 גרם דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
- שמים בסיר את החמאה והמים וממיסים על להבה נמוכה, תוך ערבוב (חשוב שהתערובת לא תרתח). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מנפים לתוך קערה גדולה את שני סוגי הקמח ואבקת הסודה. מוסיפים את תערובת החמאה והמים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים את השקדים והדובדבנים ומערבבים עד שהם נטמעים בבצק.
- פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ויוצקים עליו את הבצק. משטחים בעזרת כף למלבן בגובה 2 ס"מ (הצורה לא צריכה להיות מדויקת).
- עוטפים את הבצק בעזרת שולי נייר האפייה (או בנייר אפייה נוסף), מניחים במגש ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הבצק הקפוא לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים גדולים (העוגיות יתפשטו באפייה).
- אופים 15 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שהעוגיות זהובות ופריכות.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"