לשבור צום בלי לשבור את הראש:
סידרנו לכם 4 מתכונים לביס הראשון

אחרי יממה בלי אוכל מגיעה לכם זריקת מרץ טעימה. אז אתם מוזמנים לבחור בין ארבע עוגיות: עם ריבה, שקדים, גרנולה או דובדבנים

מערכת Xnet

|

25.09.17 | 22:17

עוגיות שקדים בלי קמח (צילום: טליה הדר)
עוגיות שקדים בלי קמח (צילום: טליה הדר)

עוגיות שקדים בלי קמח / טליה הדר

העוגיות האלה הן לא רק בלי קמח, אלא גם בלי שימוש במיקסר - ובעצם כמעט בלי לעשות כלום. פחות מחמש דקות הכנה ולתנור – בחיי! הכי קל ופשוט בעולם, ולא להאמין שזה מה שיוצא ממנו.

 

מרכיבים

20-15 עוגיות

 

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 כפות שקדים טחונים

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  2. שמים את הסוכר והחלבונים בקערה ומערבבים במזלג עד לאיחוד (לא מערבבים מהר, כדי שלא ייווצר קצף). מוסיפים את השקדים ומערבבים שוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים כפיות מהתערובת בתבנית, ושומרים על מרווח של כס"מ בין העוגיות – כי הן יתפשטו בזמן האפייה.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט (הקפידו שלא יזהיבו יותר מדי). מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית.
  5. לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מוציאים אותן מהתבנית. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.

 

גיוון: עוגיות בטעם שוקו-תפוז-ג'ינג'ר

לאחר שמשתמשים במחצית מהתערובת ליצירת עוגיות רגילות מוסיפים לקערה 1 כפית שטוחה אבקת קקאו, 1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת ו-1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר. מערבבים עד לאיחוד וממשיכים לערום בתבנית כפיות מהתערובת – הפעם בטעם וצבע אחרים.

 

  • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג EshetStyle

 

 

עוגיות לב במילוי ריבת תות / ערבה שלוש

עוגיות נוסטלגיות אבל הכי טעימות מכולן, שכיף לאכול ליד כוס תה או קפה.

 

עוגיות לב במילוי ריבת תות (צילום: ערבה שלוש)
    עוגיות לב במילוי ריבת תות(צילום: ערבה שלוש)

     

    מרכיבים

     

    לבצק הפריך
    • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח לבן 300
    • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר 100
    • 200 גרם חמאה (או מחמאה) קרה, חתוכה לקוביות
    • 2 ביצים
    • קורט מלח
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 2 שקיות סוכר וניל

     

    למילוי ולקישוט
    • צנצנת ריבת תות
    • אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה
    1. לשים קצרות את כל מרכיבי הבצק (במיקסק, במעבד מזון או בידיים), רק עד שהם מתאחדים (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
    2. יוצקים מהבצק כדור, משטחים אותו בידיים ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.
    5. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת קורצן בצורת לב ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    6. במרכזן של מחצית מהעוגיות קורצים צורת לב באמצעות קורצן קטן יותר.
    7. אופים כמה זמן? עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות
    8. מורחים בריבת תות את העוגיות השלמות ומכסים אותן בעוגיות שמרכזן קרוץ.
    9. מחכים שהעוגיות יתקררו לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.

     

    • עוד מתכונים של ערבה שלוש - בבלוג Sweet Arava 

     

     

    עוגיות גרנולה / אורלי חרמש

    חטיפים קטנים ופריכים שעמוסים בכל טוב: שיבולת שועל, זרעים, אגוזים ודבש. והם אפילו נטולי גלוטן!

     

    עוגיות גרנולה (צילום: אורלי חרמש)
      עוגיות גרנולה(צילום: אורלי חרמש)

       

      מרכיבים

      40-35 יחידות

       

      • 3 כפות חמוציות, צימוקים או גוג'י ברי
      • 1 חלבון
      • 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי או דבש או סירופ אגבה
      • 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 2 כוסות שיבולת שועל שלמה
      • 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך
      • 2 כפות זרעי פשתן
      • 1/3 כוס גרעיני דלעת
      • 1/3 כוס גרעיני חמנייה
      • 1 כף שומשום

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
      2. משרים את החמוציות (או הפירות היבשים האחרים) בכף מים רותחים לכמה דקות, עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
      3. מוסיפים לקערה את החלבון, המייפל, הווניל והמלח, ומערבבים היטב.
      4. מערבבים היטב בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לקערה הראשונה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (היא לא תהיה מגובשת, וזה בסדר).
      5. בעזרת כף מניחים תלוליות של גרנולה בתבנית. מהדקים ומשטחים אותן מעט. יוצרים באותו אופן עוגיות נוספות.
      6. אופים 25-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים היטב.
      7. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר בתוכך לחלוטין (אם תזיזו אותן לפני שיתקררו הן יתפרקו).
      8. שומרים עד שבוע בכלי אטום.

       

      • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar

       

       

      עוגיות דובדבנים ושקדים / דינה משה

      העוגיות האלה צריכות לבלות קצת במקפיא, אבל זמן העבודה נטו קצר מאוד - והתוצאה יפהפייה וטעימה.

       

      עוגיות דובדבנים ושקדים (צילום: דינה משה)
        עוגיות דובדבנים ושקדים(צילום: דינה משה)

         

        מרכיבים

        כ-80 יחידות

         

        • 150 גרם חמאה או מחמאה
        • 1 כוס (240 מ"ל) מים
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
        • 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
        • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
        • 150 גרם שבבי שקדים
        • 100 גרם דובדבנים מסוכרים

         

        אופן ההכנה
        1. שמים בסיר את החמאה והמים וממיסים על להבה נמוכה, תוך ערבוב (חשוב שהתערובת לא תרתח). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
        2. מנפים לתוך קערה גדולה את שני סוגי הקמח ואבקת הסודה. מוסיפים את תערובת החמאה והמים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים את השקדים והדובדבנים ומערבבים עד שהם נטמעים בבצק.
        3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ויוצקים עליו את הבצק. משטחים בעזרת כף למלבן בגובה 2 ס"מ (הצורה לא צריכה להיות מדויקת).
        4. עוטפים את הבצק בעזרת שולי נייר האפייה (או בנייר אפייה נוסף), מניחים במגש ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
        5. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
        6. חותכים את הבצק הקפוא לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים גדולים (העוגיות יתפשטו באפייה).
        7. אופים 15 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שהעוגיות זהובות ופריכות.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד