שנה חדשה, סלטים חדשים:
5 רעיונות רעננים לשולחן החג

צאו משגרת החסה והפתיעו את עצמכם ואת האורחים עם הסלטים המיוחדים של בת-חן דיאמנט: מכרובית צלויה עם צלפים ועד לקינואה עם בטטה וארוגולה

בת-חן דיאמנט

|

19.09.17 | 10:42

סלט כרובית צלויה עם צלפים, בצל סגול וצ'ילי (צילום: בת-חן דיאמנט)
סלט כרובית צלויה עם צלפים, בצל סגול וצ'ילי (צילום: בת-חן דיאמנט)

סלט כרובית צלויה עם צלפים, בצל סגול וצ'ילי

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
  • מעט שמן זית
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 2 כפות צלפים קטנים, קצוצים
  • 1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף עלי זעתר קצוצים (אפשר להמיר בכוסברה או פטרוזיליה)
  • 1/2 פלפל צ'ילי, קצות דק ללא הזרעים
  • 3-2 כפות מיץ לימון טרי
  • מלח
  • פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הכרובית בקערה ומתבלים במעט בשמן זית, בטימין בקצוץ, במלח ובפלפל לבן. מערבבים ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה.
  3. צולים כ-30 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה.
  4. מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • איך מכינים מראש? מכינים את הסלט ביום ההגשה ושומרים בטמפרטורת החדר.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סלט קינואה אדומה עם בטטה, ארוגולה ואגוזי מלך

 

סלט קינואה אדומה עם בטטה, ארוגולה ואגוזי מלך (צילום: בת-חן דיאמנט)
    סלט קינואה אדומה עם בטטה, ארוגולה ואגוזי מלך(צילום: בת-חן דיאמנט)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1 כוס קינואה אדומה
    • 1 בטטה גדולה
    • עלים מ-2 ענפי רוזמרין, קצוצים דק
    • 2 כפות גדושות אגוזי מלך
    • 2 כפות גדושות שקדים קלופים
    • 1 כוס עשבי תיבול: שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק
    • 1/2 כוס עלי ארוגולה, קצוצים
    • 1/2 כוס חמוציות
    • מלח
    • פלפל שחור טחון

     

    לתיבול

    • 6 כפות שמן זית
    • 3 כפות חומץ בלסמי או מיץ לימון
    • מלח
    • פלפל לבן טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מרתיחים בסיר גדול הרבה מים ומבשלים את הקינואה 20 דקות (כמו שמבשלים פסטה). מסננים, שוטפים ומצננים
    2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    3. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות. מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה. צולים 20-15 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
    4. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים בה את האגוזים והשקדים, תוך בחישה, עד שהם מזהיבים ומעלים ניחוח נעים. מצננים וקוצצים.
    5. קוצצים את עשבי התיבול ואת הארוגולה.
    6. שמים בקערת הגשה את הקינואה, הבטטה, האגוזים עשבי התיבול, הארוגולה והחמוציות. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים.

     

    • איך מכינים מראש? שומרים את הקינואה והעשבים הקצוצים במקרר עד יומיים, בכלים אטומים נפרדים, ומוציאים כשעה לפני ההגשה. את הבטטה מכינים ביום ההגשה (כדי שתהיה פריכה בזמן ההגשה). לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים.

     

     

    סלט כרוב עם חמוציות ושקדים קלויים

     

    סלט כרוב עם חמוציות ושקדים קלויים (צילום: בת-חן דיאמנט)
      סלט כרוב עם חמוציות ושקדים קלויים(צילום: בת-חן דיאמנט)

       

      מרכיבים

      5 מנות

       

      • 1 כרוב לבן בינוני, פרוס דק
      • 1/2 כוס שקדים מולבנים חצויים
      • 1/4 כוס שומשום
      • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

       

      לרוטב

      • 1/4 כוס חומץ
      • 1/4 כוס שמן קנולה
      • 1/4 1 כפות סוכר
      • מלח
      • פלפל לבן טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים בה את השקדים, תוך בחישה, עד שהם מזהיבים ומעלים ניחוח נעים. קולים בנפרד באותו אופן את השומשום. מצננים.
      2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
      3. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומשהים חצי שעה לפני שמגישים, לספיגת טעמים.

       

      • איך מכינים מראש? שומרים את הכרוב הפרוס ואת הרוטב במקרר עד יומיים, בכלים אטומים נפרדים, ומוציאים כשעה לפני ההגשה. שומרים את השקדים והשומשום הקלויים בכלי אטום במשך כמה ימים. מערבבים את כל המרכיבים חצי שעה לפני ההגשה.

       

       

      סלט גריסים עם עשבי תיבול, פלפלים קלויים ושקדים

      לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בפלפל קלוי קנוי.

       

      במתכון לא משתמשים בכל כמות רוטב הוויניגרט שמתקבלת. אפשר לשמור אותו במקרר ולהשתמש בו בסלטים אחרים.

       

      סלט גריסים עם עשבי תיבול, פלפלים קלויים ושקדים (צילום: בת-חן דיאמנט)
        סלט גריסים עם עשבי תיבול, פלפלים קלויים ושקדים(צילום: בת-חן דיאמנט)

         

        מרכיבים

        5 מנות

         

        • 1 כוס גריסי פנינה
        • 2 פלפלים אדומים
        • 1/2 כוס שבבי שקדים
        • 1 צרור שמיר
        • 1 צרור פטרוזיליה
        • 1 צרור כוסברה
        • 5 גבעולי סלרי, עם העלים
        • 3 בצלים ירוקים, כולל החלק הלבן
        • 1 צ'ילי אדום, ללא הזרעים, קצוץ דק
        • מלח
        • פלפל לבן טחון

         

        לרוטב הוויניגרט

        • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
        • 1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגירים
        • מלח
        • פלפל שחור טחון

         

        אופן ההכנה

        1. מבשלים את גריסי הפנינה במשך 20 דקות בהרבה מים רותחים (כמו פסטה). מסננים.
        2. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הפלפלים בתבנית, מזלפים עליהם שמן זית וקולים 25-20 דקות במדף העליון של התנור, עד שהם מתרככים. מדי פעם הופכים. מעבירים את הפלפלים לקופסה עם מכסה או לשקית ניילון, סוגרים היטב ומניחים ל-10 דקות. קולפים את הפלפלים, נפטרים מהזרעים וחותכים לקוביות קטנות.
        3. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים בה את שבבי השקדים, תוך בחישה, עד שהם מזהיבים ומעלים ניחוח נעים. מצננים.
        4. קוצצים את עשבי התיבול, הסלרי והבצל הירוק.
        5. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט השקדים.
        6. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. מתבלים את הסלט ב-4-3 כפות מהרוטב ומערבבים. מפזרים את השקדים ומגישים.

         

        • איך מכינים מראש? שומרים את גריסי הפנינה, הפלפלים והרוטב במקרר עד יומיים, בכלים אטומים נפרדים, ומוציאים כשעה לפני ההגשה. לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים.

         

         

        סלט טאבולה עם עגבניות מיובשות וכתר קישואים צרובים

         

        סלט טאבולה עם עגבניות מיובשות וכתר קישואים צרובים (צילום: בת-חן דיאמנט)
          סלט טאבולה עם עגבניות מיובשות וכתר קישואים צרובים(צילום: בת-חן דיאמנט)
           

            

          מרכיבים

          5 מנות

           

          • 1/2 כוס בורגול דק
          • 2 צרורות כוסברה
          • 2 קישוא
          • 3 כפות שמן זית
          • 2 כפות עגבניות מיובשות (רצוי שרי), קצוצות
          • מלח
          • פלפל לבן טחון
          • מיץ מלימון קטן

           

          אופן ההכנה

          1. משרים את הבורגול במים במשך חצי שעה. מסננים וסוחטים היטב.
          2. קוצצים דק את הכוסברה.
          3. פורסים את הקישואים כמה שיותר דק לאורכם. מחממים במחבת פסים כף מהשמן על אש גבוהה וצורבים את פרוסות הקישוא כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל לבן.
          4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט רצועות הקישוא.
          5. מגלגלים את הרצועות ומניחים מסביב לסלט.

           

          • איך מכינים מראש? שומרים את הבורגול והכוסברה הקצוצה במקרר עד יום, בכלים אטומים נפרדים, ומוציאים כשעה לפני ההגשה. את הקישואים מכינים ביום ההגשה (כדי שיהיו פריכים בזמן ההגשה). לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים.

           

          • שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה

          _______________________________________________________

           

          וזה לא הכל: לחצו על התמונה לעוד 3 סלטים חגיגיים של שי-לי ליפא 

           

            (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (4 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג