עוגת פיסטוקים בחושה עם זיגוג
לימוני ועיטור של גרגירי רימון

עוגה מושלמת לשעות אחר הצהריים של החג: קלה להכנה, עם טעם וצבע משגעים ומראה חגיגי במיוחד, בזכות הניגוד בין הזיגוג הבהיר לרימונים האדומים

אורלי חרמש

|

19.09.17 | 21:09

עוגת פיסטוקים בחושה עם זיגוג לימוני ועיטור של גרגירי רימון (צילום: אורלי חרמש)
עוגת פיסטוקים בחושה עם זיגוג לימוני ועיטור של גרגירי רימון (צילום: אורלי חרמש)
אחת העוגות המופלאות שלי. אבל באמת: טעם עדין וחם של שמן זית, צבע וארומה משגעים של פיסטוקים, וזיגוג לבן וחגיגי שעל הרקע שלו הרימונים נראים כמו אבני חן.

 

והיא גם ממש קלה להכנה!

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לעוגה

  • 3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים לא קלויים
  • 1 כף קמח
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח

 

לציפוי
  • 2-1 כפות מיץ לימון
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • גרגירים מ-1/2 רימון
  • 3-2 כפות פיסטוקים, קצוצים גס

 

אופן ההכנה

 

העוגה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים במעבד המזון את הפיסטוקים וכף הקמח, ומעבדים עד שהפיסטוקים נטחנים דק ככל האפשר.
  3. מוסיפים את החמאה, שמן הזית, המלח והווניל, וממשיכים לעבד עד לאיחוד. מנקים את שולי קערת המעבד בעזרת לקקן. מוסיפים את הסוכר והביצים ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. מנקים שוב את שולי המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות, בכמה פולסים, רק עד שהקמח נטמע בבלילה ומתקבל בצק אחיד.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר והופכים על צלחת הגשה.

 

הציפוי

  1. שמים בקערה קטנה כף מיץ לימון ואת אבקת הסוכר ומערבבים עד שנוצר קרם לבן וסמיך. אם חסרים נוזלים מוסיפים מיץ בהדרגה, כפית אחר כפית.
  2. מזלפים את הציפוי על העוגה בעזרת כף, ומפזרים את גרגירי הרימון והפיסטוקים. שומרים בכלי אטום עד 4 ימים, מחוץ למקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג