למען הזוגיות: כמה עצות מצילות נישואים לשינה טובה של תינוקות

נולד לכם תינוק ומיד שכחתם שפעם הייתם זוג? סיגל פולר, יועצת שינה: שריינו זמן לאינטימיות שלכם והחזירו את הזמן הזוגי לראש סדר העדיפויות

סיגל פולרפורסם: 08.10.17 08:24
"ולא, שיחות על הילד, על שעות השינה ומצב הצבירה של הקקי שלו לא נחשבות לזמן איכות זוגי" (צילום: Shutterstock)
"ולא, שיחות על הילד, על שעות השינה ומצב הצבירה של הקקי שלו לא נחשבות לזמן איכות זוגי" (צילום: Shutterstock)
בתקופת ההריון הזוהרת הבטחתם לעצמכם שכלום לא ישתנה, הסתכלתם סביבכם ולא הבנתם זוגות שנעלמו לאחר הגעת הילדים ("מה הבעיה לצאת לבירה ב-21:00 מתחת לבית? תביאו את הילד איתכם") והנה עכשיו הפכתם להיות בדיוק כאלה. לא יוצאים לבלות (שקשוק פורמולה במטבח ב-1 בלילה זה הכי קרוב לקוקטייל שחוויתם לאחרונה), לא זוכרים כבר מה זה חיי חברה או מי הם החברים שלכם. והזוגיות, מה איתה? פשוט אין מספיק שעות ביממה בשביל זה כי צריך לישון בכל רגע פנוי וכמה שיותר.

 

יגידו מה שיגידו, ילדים משנים הכל, לטוב ולרע. החיים שלכם כבר לא נראים אותו הדבר. אתם לא ספונטניים כמו שהייתם, את השעון המעורר כבר מזמן שכחתם איך מפעילים ובגדול, אתם פחות בשליטה על הזמן ה"פנוי" שלכם (3 דקות של שקט בשירותים, מישהו?)

 

אז נכון, צריך לעבוד על הזוגיות ולתחזק אותה, צריך לתכנן הכל מראש ולהיות נתון לחסדי הבייביסיטר ולשריין זמן לסקס אחרת תירדמו, אבל זה אפשרי, כדאי ולגמרי מומלץ. האושר שלכם כהורים משפיע על זה של הילדים. אם לכם לא טוב - הם מרגישים זאת. דאגו לעצמכם ולזמן שהוא רק שלכם, גם אם זה אומר לשבת ביחד שעה בסלון כשהילדים ישנים ולדבר. ולא, שיחות על הילד, על שעות השינה ומצב הצבירה של הקקי שלו לא נחשבות לזמן איכות זוגי (על אף יכולתן לשעשע לעתים).

 

אל תשכחו לפרגן אחד לשני, גם ברגעי העייפות הקשים (צילום: Shutterstock)
    אל תשכחו לפרגן אחד לשני, גם ברגעי העייפות הקשים(צילום: Shutterstock)

     

    ומה עושים אם יש בבית תינוק שלא בדיוק ישן? בדיוק בשביל זה ריכזתי עבורכם טיפים שיעזרו לסגל הרגלי שינה טובים ובריאים כבר מגיל צעיר:

     

    1. זהו והגיבו לסימני העייפות

    תינוק יודע לאותת לכם מתי הוא עייף. הוא משפשף את העיניים, מגרד באוזניים, הגבות נהיות מעט אדומות והוא מתחיל לאבד קשב ועניין. לימדו את סימני העייפות של הקטנצ'יק שלכם והענו להם. הזמן האידיאלי להרדמה הוא חצי שעה מרגע שזיהיתם שהוא עייף. הימנעו מ"למשוך" אותו כדי שיהיה עייף ויישן טוב יותר כי כך תשיגו בדיוק את ההיפך: יהיה לו קשה להירדם, הוא יתעורר הרבה והשינה שלו תהיה לא רצופה ואיכותית.

     

    2. טקס שינה

    אפשר ואף רצוי ליישם כבר על תינוק בן יומו. למדו את התינוק שישנו ריטואל קבוע שבסופו הוא הולך לישון. הוא יבין מה מצופה ממנו וההתנגדות והבכי יפחתו. טקס שינה צריך להיות רגוע. צמצמו גירויים ואפשרו לו כניסה רגועה ושלווה למצב שינה. רצוי לשלב בתהליך פעילות מרגיעה דוגמת שיר או סיפור ולהימנע ממשחקים שיעוררו את התינוק.

     

    3. למדו אותו לקחת מוצץ באופן עצמאי

    החל מגיל ארבעה חודשים ניתן להתחיל לעבוד עם התינוק על לקיחת מוצץ בעצמו. פזרו סביבו מוצצים כשהוא ער והראו לו כיצד להכניסם לפה בזווית הנכונה. לאחר שהוא מצליח לעשות זאת, התחילו לעבוד איתו במהלך ההרדמות. הגישו לו את המוצץ והמתינו שייקח בעצמו. השלב הבא הוא לעשות זאת גם ביקיצות באמצע הלילה. במידה והוא לא מתחיל לקחת מיוזמתו, הצביעו על המוצץ וחכו שייקח בעצמו. בשלב הבא הוא פשוט ייקח את המוצץ עצמאית ולא יזדקק לעזרתכם וכך תחסכו מעצמכם קימות מיותרות בלילה.

     

    4. הימנעו מהתניות

    מגיל ארבעה חודשים ניתן להתחיל לעבוד על ניתוק גורמי תלות להרדמה או לגוון בדרכי ההרדמה כדי למנוע תלות אחת חזקה. אם התינוק רגיל להירדם רק על הציצי, נסו לנתק אותו לפני שנרדם וסיימו את תהליך ההרדמה במיטה או אפילו על הידיים. אם התינוק רגיל להירדם רק במנשא, שלבו אופציות אחרות, במיטה שלו כשאתם לידו, בעגלה ובעצם כל מה שעובד והוא מאפשר לכם. לאורך כל הדרך הקפידו להיות שם ולתת מענה מיידי לבכי שלו. המטרה היא לא להתיש ולתסכל אותו, אלא להראות לו דרך אחרת להירדם.

     

    5. החל מגיל חמישה חודשים ניתן ללמדו הירדמות עצמאית

    במידה ובחרתם ללמד את תינוקכם להירדם באופן עצמאי, בחרו בשיטה המתאימה לכם ודבקו בה. הילד צריך שתהיו החלטיים, ברורים ועקביים במסר שאתם מעבירים לו ולא תבלבלו אותו עם שיטות ועצות שונות שאספתם מהדודות ומדוקטור גוגל. ככל שתהיו אחידים וברורים יותר, כך התהליך יעבוד מהר יותר והתינוק יחווה תהליך למידה.

     

    6. סמכו על האינטואיציה שלכם

    תמיד תזכרו שהקטנצ'יק הזה הוא הילד שלכם. אתם יודעים מה הכי טוב בשבילו ומה הוא צריך. סננו עצות מהסביבה ועשו רק מה שמרגיש לכם בבטן שהוא טוב עבור הילד והמשפחה שלכם.

     

    אל תשכחו שלפני שהייתם הורים הייתם זוג. אין ספק שילד מכניס למערכת היחסים הרבה מצבים והתמודדויות חדשות וצריך לעבוד כדי לשמר ולהחזיר את האינטימיות והתשוקה בחזרה לזוגיות. לא חייבים מחוות גרנדיוזיות. אפשר להסתפק גם בדברים קטנים כמו קפה למיטה; לאפשר לבן/בת הזוג עוד חצי שעה של שינה מתוקה או לארגן פינוקים קטנים שאתם יודעים שיתנו הרגשה טובה. התנחמו בזה שהכל זמני - עניין של 18 שנה ואתם משוחררים.

     

    • סיגל פולר – פוסט פארטום דולה ויועצת שינה לתינוקות וילדים בשיטת 'לילה טוב'.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יועצת שינה מוסמכת בשיטת "לילה טוב" - מענה תמידי ומיידי לבכי ומלווה משפחות לאחר לידה (פוסט פארטום דולה). חושבת שבכי של תינוק הוא השפה שלו ודרכו היחידה לתקשר עם העולם ולכן יש להיענות לו ולהיות שם עבורו בכל פעם שהוא זקוק לכם.

    נשואה לליאור ואמא לתומאס, שבזכותו ובזכות המון לילות לבנים והרדמות מורטות שיער הגעתי לאיפה שאני עכשיו. מאמינה בהעצמת ההורים, חיזוק האינטואיציה שלהם ומתן כלים להתמודדות עתידית.