
קינואה ואורז עם דלעת ערמונים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קינואה ואורז עם דלעת ערמונים / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
כ-6 מנות
- 3/4 כוס קינואה (רגילה או בשלושה צבעים)
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 3-2 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 5-4 עלי מנגולד (החלק הירוק בלבד), קצוצים
- 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
- חופן נדיב של עלי בזיליקום, קצוצים
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 2-1 דלעות ערמונים, פרוסות
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הקינואה במים כחצי שעה ומסננים. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים תחילה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את המנגולד ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הקינואה, האורז, עשבי התיבול ודלעת הערמונים ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים מים עד לגובה התבשיל ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה 40-30 דקות.
- סוחטים את הלימון על התבשיל ומגישים מיד.
איך מכינים מראש? שומרים במקרר במחבת, ולפני ההגשה מחממים על אש נמוכה.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל – בבלוג מתנות קטנות
תפוחי אדמה קטנים בפפריקה / טליה הדר

תפוחי אדמה קטנים בפפריקה(צילום: טליה הדר)
מרכיבים
8 מנות
- 2 שקיות (כ-1.5 ק"ג) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
- שמן זית
- פפריקה מתוקה בשמן
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה. מתבלים בנדיבות בשמן זית ובפפריקה, ומוסיפים מלח ופלפל.
- אופים 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר – בבלוג Eshet Style
שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי מהמאזינה חנה אלפסי משדמות דבורה בתוכנית "סיר לשבת".

שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 ק"ג שעועית צהובה, טרייה או קפואה
- 4 כפיות מלח
- 4 כפות שמן
- 10 שיני שום, קצוצות דק
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- שמים בסיר את השעועית וכפית מלח ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשעועית מעט מתרככת אך עדיין פריכה כשנוגסים בה. מסננים ומניחים לשעועית להתייבש היטב.
- יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את השום ופירורי הלחם ומטגנים 20-10 שניות (נזהרים לא לשרוף את השום).
- מוסיפים את השעועית ומטגנים דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
- מוסיפים כפית מלח נוספת ואת הפלפל השחור, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר – בבלוג סיר לשבת
דלורית ממולאת בירקות / מירי צדוק
דלורית ממולאת בירקות(צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
8 מנות
- 4 דלוריות, רצוי באותו גודל
- שמן זית לזילוף
- כוסברה או פטרוזיליה לקישוט
למילוי
- 1 חציל קטן
- 2 אשכולות עגבניות שרי
- 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות קצרות
- 2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לקוביות
- 6 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים אותן מהגרעינים והסיבים.
- מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליהן שמן זית.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי וממלאים בו את השקעים של הדלוריות. מזלפים מעל מעט שמן זית.
- אופים כ-40 דקות, עד שכל הירקות מוכנים והדלוריות מתרככות.
- מקשטים בכוסברה או פטרוזיליה ומגישים מיד.
איך מכינים מראש? ממלאים את הדלוריות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יום. לפני ההגשה מזלפים שמן זית ואופים לפי ההוראות.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג עוגה לשבת
בטטות ברוטב חמשת התבלינים / טל סורסקי

בטטות ברוטב חמשת התבלינים(צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פלפל סצ'ואן טחון או פלפל חריף יבש אחר
- 1 כפית זרעי שומר טחונים
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית כוכב אניס טחון
- 3 בטטות
- 3 כפות שמן (לא שמן זית)
- 2 כפות סירופ מייפל או סוכר חום
- מלח
- 3 גבעולי בצל ירוק, פרוס
- 100 גרם אגוזי קשיו, קלויים קלות במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חמשת התבלינים.
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ.
- מערבבים את קוביות הבטטה עם השמן, המייפל וכף מתערובת התבלינים. משטחים בשכבה אחידה בתבנית ואופים 30-20 דקות, תוך ערבוב מדי 5 דקות, עד שהבטטות רכות - אבל לא מדי.
- מתבלים את הבטטות במעט מלח, ואם יש צורך גם בתוספת מתערובת התבלינים.
- מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את הבצל הירוק והקשיו ומגישים מיד.
איך מכינים מראש? מחממים את הבטטות 15-10 דקות ב-180 מעלות, כשהן מכוסות בנייר אלומיניום. מפזרים את הבצל הירוק והקשיו ומגישים.
- עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג מה יש לאכול
_______________________________________________________
ויש גם 5 מתכונים לקינוחים פרווה חגיגיים לראש השנה. לחצו על התמונה