תוספות שנטרפות: 5 הצעות
טעימות לארוחת ראש השנה

מאורז וקינואה עם דלעת ערמונים למשקיענים ועד לתפוחי אדמה פריכים לממהרים: כל אחד ימצא פה תוספת טעימה שתעשיר את השולחן בחג

מערכת Xnet

|

10.09.17 | 18:29

קינואה ואורז עם דלעת ערמונים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קינואה ואורז עם דלעת ערמונים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

קינואה ואורז עם דלעת ערמונים / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 3/4 כוס קינואה (רגילה או בשלושה צבעים)
  • 3/4 כוס אורז בסמטי
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 5-4 עלי מנגולד (החלק הירוק בלבד), קצוצים
  • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 2-1 דלעות ערמונים, פרוסות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הקינואה במים כחצי שעה ומסננים. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים תחילה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את המנגולד ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הקינואה, האורז, עשבי התיבול ודלעת הערמונים ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים מים עד לגובה התבשיל ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה 40-30 דקות.
  4. סוחטים את הלימון על התבשיל ומגישים מיד.

 

איך מכינים מראש? שומרים במקרר במחבת, ולפני ההגשה מחממים על אש נמוכה.

 

 

 

תפוחי אדמה קטנים בפפריקה / טליה הדר

 

תפוחי אדמה קטנים בפפריקה (צילום: טליה הדר)
    תפוחי אדמה קטנים בפפריקה(צילום: טליה הדר)

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 2 שקיות (כ-1.5 ק"ג) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
    • שמן זית
    • פפריקה מתוקה בשמן
    • פלפל שחור גרוס
    • מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה. מתבלים בנדיבות בשמן זית ובפפריקה, ומוסיפים מלח ופלפל.
    3. אופים 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.

     

    • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר – בבלוג Eshet Style

     

     

    שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי מהמאזינה חנה אלפסי משדמות דבורה בתוכנית "סיר לשבת".

     

    שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
      שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 1 ק"ג שעועית צהובה, טרייה או קפואה
      • 4 כפיות מלח
      • 4 כפות שמן
      • 10 שיני שום, קצוצות דק
      • 3/4 כוס פירורי לחם
      • 1 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בסיר את השעועית וכפית מלח ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשעועית מעט מתרככת אך עדיין פריכה כשנוגסים בה. מסננים ומניחים לשעועית להתייבש היטב.
      2. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את השום ופירורי הלחם ומטגנים 20-10 שניות (נזהרים לא לשרוף את השום).
      3. מוסיפים את השעועית ומטגנים דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
      4. מוסיפים כפית מלח נוספת ואת הפלפל השחור, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

       

       

       

      דלורית ממולאת בירקות / מירי צדוק

       

      דלורית ממולאת בירקות (צילום: מירי צדוק)
        דלורית ממולאת בירקות(צילום: מירי צדוק)

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 4 דלוריות, רצוי באותו גודל
        • שמן זית לזילוף
        • כוסברה או פטרוזיליה לקישוט

         

        למילוי

        • 1 חציל קטן
        • 2 אשכולות עגבניות שרי
        • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
        • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות קצרות
        • 2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לקוביות
        • 6 כפות רוטב סויה
        • 2 כפות סילאן
        • 4 שיני שום, כתושות
        • 1 כפית מלח
        • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים אותן מהגרעינים והסיבים.
        2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליהן שמן זית.
        3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי וממלאים בו את השקעים של הדלוריות. מזלפים מעל מעט שמן זית.
        4. אופים כ-40 דקות, עד שכל הירקות מוכנים והדלוריות מתרככות.
        5. מקשטים בכוסברה או פטרוזיליה ומגישים מיד.

         

        איך מכינים מראש? ממלאים את הדלוריות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יום. לפני ההגשה מזלפים שמן זית ואופים לפי ההוראות.

         

         

         

        בטטות ברוטב חמשת התבלינים / טל סורסקי

         

        בטטות ברוטב חמשת התבלינים (צילום: טל סורסקי)
          בטטות ברוטב חמשת התבלינים(צילום: טל סורסקי)

           

          מרכיבים

          6-4 מנות

           

          • 1 כפית קינמון טחון
          • 1 כפית פלפל סצ'ואן טחון או פלפל חריף יבש אחר
          • 1 כפית זרעי שומר טחונים
          • 1 כפית ציפורן טחון
          • 1 כפית כוכב אניס טחון
          • 3 בטטות
          • 3 כפות שמן (לא שמן זית)
          • 2 כפות סירופ מייפל או סוכר חום
          • מלח
          • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוס
          • 100 גרם אגוזי קשיו, קלויים קלות במחבת ללא שמן

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
          2. מערבבים את חמשת התבלינים.
          3. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ.
          4. מערבבים את קוביות הבטטה עם השמן, המייפל וכף מתערובת התבלינים. משטחים בשכבה אחידה בתבנית ואופים 30-20 דקות, תוך ערבוב מדי 5 דקות, עד שהבטטות רכות - אבל לא מדי.
          5. מתבלים את הבטטות במעט מלח, ואם יש צורך גם בתוספת מתערובת התבלינים.
          6. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את הבצל הירוק והקשיו ומגישים מיד.

           

          איך מכינים מראש? מחממים את הבטטות 15-10 דקות ב-180 מעלות, כשהן מכוסות בנייר אלומיניום. מפזרים את הבצל הירוק והקשיו ומגישים.

           

          _______________________________________________________

           

          ויש גם 5 מתכונים לקינוחים פרווה חגיגיים לראש השנה. לחצו על התמונה

           

            (צילום: דודו אזולאי)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (6 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג