שילוב ממכר: עוגיות סנדוויץ' עם ריבה וחמאת בוטנים

שתי עוגיות פריכות ובאמצע הצירוף האמריקאי הקלאסי והאהוב - ריבה מתוקה (באיזה טעם שתרצו) וחמאת בוטנים מלוחה

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה וחמאת בוטנים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגיות סנדוויץ' עם ריבה וחמאת בוטנים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(50-40 עוגיות)

 

לעוגיות

  • 185 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים, מביצים גדולות

 

למלית

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס ריבה (מה שאוהבים)

 

 

ההכנה

1. העוגיות: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח, השקדים והמלח ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים את תמצית הווניל והחלמונים ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק ולא יותר. אוספים אותם, לשים מעט בידיים לכדור בצק אחד ומשטחים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כחצי שעה במקרר.

2. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ (אם הבצק דביק, מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח). קורצים ממנו עיגולים בקוטר הרצוי ומעבירים לתבנית.

4. אופים כ־15 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מצננים.

5. הרכבת העוגיות: מורחים מעט מחמאת הבוטנים על מחצית מהעוגיות ומוסיפים מעט מהריבה. סוגרים בעוגיות ה"ריקות". מגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל אפייה וקירור)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג