תחל שנה חדשה וחלותיה:
חלת כוסמין לשולחן החג

החלטתם להיות בריאים יותר בשנה החדשה? קחו דוגמה מהודליה כצמן: אופים חלות מעוצבות מקמח כוסמין ומחלקים באהבה למשפחה ולחברים

הודליה כצמן

|

07.09.17 | 07:29

חלה מקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
חלה מקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

מרכיבים

4 חלות

 

  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא, מנופה
  • 1/2 ק"ג קמח רגיל, מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 12 כפות סוכר קנים אורגני
  • 2 כפיות מלח
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 1 כוסות שמן זית
  • 4 חלמונים

 

להברשה

  • ביצה טרופה
  • שומשום, זרעי צ'יה וגרעיני חמניה

 

אופן הכנה

  1. שמים את ההקמחים המנופים  בקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את כל החומרים (למעט החומרים להברשה), מערבבים ולשים כ-10 דקות בידיים (אפשר כמובן גם להשתמש במיקסר עם וו לישה).
  3. אוספים את הבצק לכדור ומניחים אותו להתפחה במקום לח וחמים למשך שעה-שעה וחצי.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מעצבים כל רבע בצק לצורה רצויה (חלה עגולה, בורג, צמה וכו') ומניחים בתבניות המרופדות בנייר אפייה. מתפיחים את החלות המעוצבות במקום חמים ולח, 20 דקות נוספות.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מברישים את החלות בביצה טרופה ובוזקים מעל שומשום, זרעי צ'יה וגרעיני חמניה.
  7. אופים 35-25 דקות.

 

מתכונים נוספים של הודליה כצמן תוכלו למצוא בבלוג שלה Bake care

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

מחפשים מאפה שמרים מתוק? נסו בבקה שוקולד של הודליה

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג