גם חסכוני וגם ידידותי לסביבה: עוברים לבית חכם ובריא

הבית החכם מרכז את הפעילויות של כל המנגנונים בבית למערכת אחת פשוטה וידידותית - והיום גם עם התקנה מהירה וחיסכון משמעותי בחשמל

התקנת מערכת בית חכם אינה כוללת פריסת תשתיות, שבירת קירות, או כל פעולה מטרידה אחרת אשר כוללת עלות גבוהה וזמן עבודה ממושך (צילום: ביגסטוק)
התקנת מערכת בית חכם אינה כוללת פריסת תשתיות, שבירת קירות, או כל פעולה מטרידה אחרת אשר כוללת עלות גבוהה וזמן עבודה ממושך (צילום: ביגסטוק)
 

חיסכון בחשמל הוא אחד מהערכים החשובים ביותר שאנו יכולים לסגל לעצמנו בעולם המודרני. ראשית, החשמל הוא משאב יומיומי חשוב במיוחד, שבכל יום הופך חיוני ליותר מן הפעילויות השוטפות שלנו. פתרונות לחיסכון בחשמל הופכות  למענה כלכלי חשוב, אשר מאפשר לנו לחסוך כסף רב ולפנות מקום לחיסכון ולהוצאות אחרות. בנוסף, תהליך ייצור החשמל פוגע בסביבה, ובאמצעות חיסכון פשוט, ניתן להקל משמעותית על הסביבה וליצור מרחב בעל תודעה אקולוגית גבוהה יותר.

 

לחסוך בחשמל בחכמה

מערכות בית חכם מרכזות את הפעילויות של כל המנגנונים בבית למערכת אחד פשוטה ובעלת ממשק ידידותי ונגיש למשתמש. לפי עמיחי זיו, מנכ״ל חברת SwitchBee הישראלית, רבים נוטים לחשוב שמטבעו של בית חכם שכזה, שצריך לאפשר שליטה אלקטרונית בכל האלמנטים בבית, הוא צריכה גבוהה יותר של חשמל.

 

למעשה, ההפך הוא הנכון. באמצעות המערכות החדשניות לבתים חכמים ניתן למזער משמעותית את השימוש בחשמל.

מערכות בית חכם המספקות פתרון לבתים חכמים, אוצרות בתוכן מספר היבטים המתבטאים בחיסכון בחשמל, כולם הודות למערכת השליטה ולפטנטים מודרניים שמשולבים בהתקנים.

 

ניתן למנות את ההיבטים המרכזיים שברשימה:

 

• שליטה מרחוק: מערכת הבית החכם מאפשרת שליטה פשוטה מרחוק באמצעות אפליקציה ייעודית שניתן להתקין על הסמארטפון. באמצעות ממשק השליטה, ניתן לכבות ולהדליק את כל המכשירים בבית, ובאופן זה אפשר להימנע מבזבוז חשמל.

 

״רבים שוכחים לכבות מכשירי חשמל בצאתם מהבית, או שהם משאירים את מכשירי החשמל דלוקים כדי שיברכו אותם שיחזרו הביתה״, מוסיף זיו, ״באמצעות ממשק השליטה מרחוק ניתן לכבות את המכשירים שנשכחו ולהדליק את אלו הנדרשים בזמן הנכון.״

 

• תזמון: בעיה דומה לבעיה הקודמת מתקבלת כאשר אנו משאירים מכשירי חשמל דולקים מכיוון שלא נוכל להדליק אותם בזמן. כך בעיקר עם השארת אורות דלוקים או מכשירים שונים למשך הלילה.

 

באמצעות ממשק השליטה של המערכת החכמה, ניתן לתזמן את זמן הפעילות של המכשירים ולגרום להם להידלק בזמן הנכון.

"באופן זה", מסביר זיו, "מתקבלת מניעה של בזבוז בחשמל ונוצר שימוש נכון יותר, חסכוני יותר וידידותי לסביבה".

 

• צריכת חשמל פונקציונאלית: היבט חשוב שקשור לצריכת החשמל הוא צריכת החשמל של המערכת עצמה. "הטכנולוגיה הייחודית שלנו מעניקה מענה יצירתי אשר יש בו חסכון אדיר באנרגיה", מציין זיו, "כל המערכות מתוכננות כך שיימנעו מצריכת חשמל באופן שוטף, ויצרכו חשמל רק בהתאם לפעולה שעליהם לבצע". באופן זה, צריכת החשמל של המערכת היא מזערית בלבד והיא מתבטאת בכמויות שהיו נצרכות ממילא כדי לבצע את הפעולות.

 

"רבים שוכחים לכבות מכשירי חשמל בצאתם מהבית".  שליטה מרחוק - מהיתרונות הבולטים (צילום: ביגסטוק)
    "רבים שוכחים לכבות מכשירי חשמל בצאתם מהבית". שליטה מרחוק - מהיתרונות הבולטים(צילום: ביגסטוק)

     

    לא רק חשמל - חוסכים נזק מהסביבה

    "זה עניין של גישה של מקימי המערכות השונות", מציין זיו, "המערכת שלנו למשל מתוכננת מתוך תודעה אקולוגית, תוך שאיפה מרבית לשמירה על הסביבה". יחד עם ההיבטים האקולוגיים הנפוצים במערכות בתים חכמים שונות, המערכות מאגדות תחתיהן אוסף של אלמנטים אשר יוצר סביבה נקייה ובריאה יותר:

     

    • שימוש בגלים ידידותיים: המערכות שואפות לשמירה מרבית של בריאות הסובבים אותה. לפיכך, הטכנולוגיה האלחוטית עליה המערכת מבוססת, עושה שימוש בגלים אשר נמצאים בטווח התדרים הבטוחים, בדומה לאלו שנעשה בהם שימוש במכשירים פשוטים כמו שלטים רחוקים. באופן זה הבית הופך לסביבה בריאה לנוכחים אשר נעדרת מטרדים ומזיקים.

     

    • צמצום זיהום האור: זיהום אור הוא נושא אשר חשיבותו נמצאת בעלייה מבחינת התודעה הציבורית. זיהום אור מתבטא בהפעלת כמויות גדולות של אור, בעיקר בלילות, אשר גורמת להפגת החשכה הטבעית ולהסתרת אלמנטים טבעיים כמו הכוכבים בשמים. "חלק נכבד מזיהום האויר נגרם מתאורה הנשארת דולקת למשך הלילה בבתים", מסביר זיו, "דבר שאינו נדרש עוד בזכות מערכת הבית החכם".

     

    באמצעות המערכת, ניתן להתיר את האור כבוי בבטחה, ולהדליק אותו מרחוק במידת הצורך.

     

    • סיוע יומיומי בוויסות צריכת האנרגיה: מערכות בית חכם מתוכננת כך שתסייע למשתמש לצמצם את צריכת האנרגיה והמשאבים שלו באופן שוטף. כך ניתן לעקוב ולווסת את השימוש במשאבים, להימנע מצריכה בזבזנית של חשמל, להפחית את פליטת החשמל ואף לגעת בנושאי חיסכון של משאבים טבעיים נוספים.

     

    הטכנולוגיה האלחוטית של המערכת עושה שימוש בגלים אשר נמצאים בטווח התדרים הבטוחים (צילום: ביגסטוק)
      הטכנולוגיה האלחוטית של המערכת עושה שימוש בגלים אשר נמצאים בטווח התדרים הבטוחים(צילום: ביגסטוק)
       

      החכמה עולה והעלויות יורדות

      כפי שנאמר, החיסכון במשאבים בכלל ובצריכת החשמל בפרט אינם מטיבים רק עם הסביבה. השימוש החכם מתבטא גם בחיסכון משמעותי לכיס הפרטי. החיסכון הכלכלי הזה מתווסף אל העלויות הנוחות והנמוכות שמוצעות עבור מערכות הבתים החכמים, וכך נוצר פתרון פיננסי שנוגע בשלל הרבדים של הבתים החכמים.

       

      "בעבר, כל תהליך המעבר לבית חכם היה מסורבל ומורכב", מציין זיו, ״המערכת שלנו למשל מאפשרת מעבר פשוט למערכת של בית חכם, תוך תהליך התקנה שאורך תשעים דקות בלבד. במהלך תשעים הדקות הללו, נציג החברה ירכיב את ההתקנים בכל חלקי הבית הרצויים באמצעות התקנה פשוטה ומהירה". התקנת מערכת בית חכם אינה כוללת פריסת תשתיות, שבירת קירות, או כל פעולה מטרידה אחרת אשר כוללת עלות גבוהה וזמן עבודה ממושך.

       

      הטכנולוגיות החדשניות של מערכת הבתים החכמים מאפשרות חיסכון כלכלי חסר פשרות. "המעבר לבית חכם אינו עוד חלום רחוק שכרוך בעלויות גבוהות ובתהליכים ממושכים", מסכם זיו, "אלא נמצא בהישג ידו של כל אדם". באמצעות הבית החכם ניתן להביא לשימוש מושכל יותר באנרגיה ובמשאבים נוספים, לווסת את השימוש למידות הנכונות, וכך להביא להטבה סביבתית ולהטבה כלכלית גם יחד - חיסכון כפול שבסופו שגרת חיים איכותית ויעילה.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד