אז מה נכין לילדים? שלוש הצעות
לארוחת ערב מהירה - וטעימה

הילדים חזרו לביה"ס, אבל זה לא אומר שאתם צריכים לחזור ולהתלבט כל יום מה לבשל להם: אפרת סיאצ'י כבר עשתה את זה בשבילכם בספר "מתכונים ב-10 דקות - ארוחות"

אפרת סיאצ'י

|

02.09.17 | 22:35

רולדת חביתה וירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)
רולדת חביתה וירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)

רולדת חביתה וירקות

זמן עבודה: 8 דקות | זמן בישול: 30-25 דקות

 

מרכיבים

2 מנות במחבת בקוטר 28

 

  • 3 ביצים
  • 1 גזר קטן, מגורר
  • 1 קישוא קטן, מגורר
  • 1/2 חצי בצל בינוני, מגורר
  • 1 כף גדושה עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן לטיגון
  • אפשרות: 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • אפשרות: 2-1 כפות גבינה בולגרית מפוררת

 

אופן ההכנה
  1. טורפים קלות את הביצים ומערבבים עם שאר המרכיבים, למעט השמן והגבינות.
  2. מחממים את השמן במחבת, יוצקים אליה את הבלילה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת תרווד, מכסים שוב ומטגנים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינה צהובה ובולגרית (אם רוצים) ומניחים לחביתה להתקרר.
  3. מגלגלים את החביתה לרולדה וחותכים לפרוסות. מומלץ להגיש לצד לחם או לחמניות בליווי סלט ירקות.

 

  • אפשר גם לאפות: מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X30 ס"מ, משמנים את הנייר ויוצקים את הבלילה. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

.

 

פיצה מהירה במחבת

זמן עבודה: 10 דקות | זמן בישול: 10-8 דקות

 

פיצה מהירה במחבת (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פיצה מהירה במחבת(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    3 פיצות בקוטר של כ-25 ס"מ

     

    לבצק

    • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
    • 2 כפיות שמרים יבשים
    • 2 כפיות שטוחות סוכר
    • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמימים
    • 2 כפות שמן זית
    • 2/3 כפית מלח

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) עגבניות מרוסקות
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף רסק עגבניות
    • 1 כף שמן זית
    • 1/4 כפית מלח
    • 6-5 עלי בזיליקום, קצוצים דק

     

    לציפוי

    • כ-300 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
    • תוספות לפי הטעם: פרוסות זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות חתוכות, בצל חתוך, פטריות פרוסות, גרעיני תירס וכדומה

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: מערבבים בעזרת כף את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
    2. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף לו מעט מים בהדרגה). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
    3. בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
    4. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת ובעובי של 4-3 מ"מ (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה נוחה יותר, מומלץ לרדד אותו על נייר אפיה ולקמח את המערוך).
    5. מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מברישים בשמן ומניחים בה את הבצק. מכסים ומחממים במשך כ-2 דקות.
    6. הופכים בזהירות את הבצק ומנמיכים לאש נמוכה. מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה ואת התוספות. מכסים ומחממים 7-5 דקות, עד שהגבינה מותכת והבצק מוכן.

     

    טיפ

    • לגרסה בריאה יותר, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא או בכוס קמח מלא + כוס קמח לבן.

     

     

    פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר

    זמן עבודה: 7 דקות | זמן בישול: 10 דקות.

     

    פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
      פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      3-2 מנות

       

      • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה (פוזילי, פנה, צדף וכדומה)
      • שמן לטיגון לטיגון ולתיבול הפסטה
      • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
      • 2 שיני שום, פרוסות
      • 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי ברוקולי טריים
      • 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי כרובית טריים
      • כוס וחצי גזר גמדי קפוא שהוופשר, או גזר טרי פרוס דק

       

      לתיבול
      • 4 כפות שמן זית
      • 5 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה
      1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז. מזליפים מעל שמן זית ומערבבים קלות.
      2. במקביל, מחממים את 2-1 כפות שמן זית בווק או במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
      3. מוסיפים את השום, הברוקולי, הכרובית והגזר ומקפיצים במשך כ-4 דקות.
      4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת מרכיבי התיבול ומקפיצים כ-2 דקות, לספיגת הטעמים.

       

       

      עטיפת הספר (צילום: אפרת סיאצ'י)
        עטיפת הספר(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד