
רולדת חביתה וירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)
רולדת חביתה וירקות
זמן עבודה: 8 דקות | זמן בישול: 30-25 דקות
מרכיבים
2 מנות במחבת בקוטר 28
- 3 ביצים
- 1 גזר קטן, מגורר
- 1 קישוא קטן, מגורר
- 1/2 חצי בצל בינוני, מגורר
- 1 כף גדושה עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/4 כוס חלב
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן לטיגון
- אפשרות: 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
- אפשרות: 2-1 כפות גבינה בולגרית מפוררת
אופן ההכנה
- טורפים קלות את הביצים ומערבבים עם שאר המרכיבים, למעט השמן והגבינות.
- מחממים את השמן במחבת, יוצקים אליה את הבלילה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת תרווד, מכסים שוב ומטגנים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינה צהובה ובולגרית (אם רוצים) ומניחים לחביתה להתקרר.
- מגלגלים את החביתה לרולדה וחותכים לפרוסות. מומלץ להגיש לצד לחם או לחמניות בליווי סלט ירקות.
- אפשר גם לאפות: מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X30 ס"מ, משמנים את הנייר ויוצקים את הבלילה. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
.
פיצה מהירה במחבת
זמן עבודה: 10 דקות | זמן בישול: 10-8 דקות

פיצה מהירה במחבת(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
3 פיצות בקוטר של כ-25 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות שטוחות סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
- 2/3 כפית מלח
לרוטב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 6-5 עלי בזיליקום, קצוצים דק
לציפוי
- כ-300 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
- תוספות לפי הטעם: פרוסות זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות חתוכות, בצל חתוך, פטריות פרוסות, גרעיני תירס וכדומה
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים בעזרת כף את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף לו מעט מים בהדרגה). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת ובעובי של 4-3 מ"מ (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה נוחה יותר, מומלץ לרדד אותו על נייר אפיה ולקמח את המערוך).
- מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מברישים בשמן ומניחים בה את הבצק. מכסים ומחממים במשך כ-2 דקות.
- הופכים בזהירות את הבצק ומנמיכים לאש נמוכה. מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה ואת התוספות. מכסים ומחממים 7-5 דקות, עד שהגבינה מותכת והבצק מוכן.
טיפ
- לגרסה בריאה יותר, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא או בכוס קמח מלא + כוס קמח לבן.
פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר
זמן עבודה: 7 דקות | זמן בישול: 10 דקות.

פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה (פוזילי, פנה, צדף וכדומה)
- שמן לטיגון לטיגון ולתיבול הפסטה
- 1 בצל בינוני, קצוץ גס
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי ברוקולי טריים
- 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי כרובית טריים
- כוס וחצי גזר גמדי קפוא שהוופשר, או גזר טרי פרוס דק
לתיבול
- 4 כפות שמן זית
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז. מזליפים מעל שמן זית ומערבבים קלות.
- במקביל, מחממים את 2-1 כפות שמן זית בווק או במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
- מוסיפים את השום, הברוקולי, הכרובית והגזר ומקפיצים במשך כ-4 דקות.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת מרכיבי התיבול ומקפיצים כ-2 דקות, לספיגת הטעמים.
- מתוך הספר מתכונים ב-10 דקות - ארוחות,
מאת אפרת סיאצ'י. למתכונים נוספים של אפרת - היכנסו לאתר שלה

עטיפת הספר(צילום: אפרת סיאצ'י)