יפהפייה אבל פשוטה: עוגת
שזיפים קלה עם פיסטוקים

עוגה בחושה קצת אחרת, עם טעם מודגש של פיסטוק ופלחי שזיפים אדומים – ואת הכל מכינים בשיא המהירות במעבד המזון

אורלי חרמש

|

31.08.17 | 22:41

עוגת שזיפים קלה עם פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)
עוגת שזיפים קלה עם פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לשזיפים
  • 6-5 שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים ל-6 פלחים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד

 

לבצק
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (65 גרם) פיסטוקים טריים, קלופים
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
  2. השזיפים: מערבבים את כל מרכיביהם בקערה ומניחים בצד.
  3. הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר והפיסטוקים (שומרים בצד 2 כפות, לקישוט) וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד עד להקרמה. מדי פעם מנקים את דפנות קערת המעבד.
  4. מוסיפים את הביצים, בזו אחר, ואת את השמנת ומעבדים לבלילה אחידה. עוצרים את פעולת המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים את השזיפים על העוגה ויוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה. קוצצים גס את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומפזרים.
  6. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית. לפני ההגשה מפזרים על עוגת השזיפים אבקת סוכר (בימים חמים מומלץ לשמור אותה במקרר).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג