
עוגת שזיפים קלה עם פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לשזיפים
- 6-5 שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים ל-6 פלחים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
לבצק
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (65 גרם) פיסטוקים טריים, קלופים
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 3 ביצים בינוניות
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
- השזיפים: מערבבים את כל מרכיביהם בקערה ומניחים בצד.
- הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר והפיסטוקים (שומרים בצד 2 כפות, לקישוט) וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד עד להקרמה. מדי פעם מנקים את דפנות קערת המעבד.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר, ואת את השמנת ומעבדים לבלילה אחידה. עוצרים את פעולת המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים את השזיפים על העוגה ויוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה. קוצצים גס את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומפזרים.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית. לפני ההגשה מפזרים על עוגת השזיפים אבקת סוכר (בימים חמים מומלץ לשמור אותה במקרר).
- עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar