שוקולד תוצרת בית משלושה
מרכיבים וכמעט אפס עבודה

רגע לפני שהחופש נגמר, ואיתו גם השפיות של ההורים, לעוג'יליה יש רעיון טעים להעסקת הילדים: הכנת שוקולד בקלי קלות בלי להפעיל אף מכשיר חשמלי

עוג'יליה דולסהפורסם: 30.08.17 10:26
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

מרכיבים

250 גרם שוקולד

 

  • 1 כוס (140 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 1/4 כוס (80 גרם) סירופ אגבה או סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח
  • אפשרויות לתוספות (לא חובה): חמאת בוטנים, חמוציות, אוכמניות, שקדים או אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערה גדולה את אבקת הקקאו, שמן הקוקוס וסירופ האגבה. מערבבים היטב עם מטרפה עד שמתקבל קרם חלק לחלוטין, ללא גושים של קקאו.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
     

    2. יוצקים את הקרם בעזרת כפית לתבניות סיליקון או תבניות שוקולד או תבניות קרח (אם משתמשים בתבניות קרח יש לשמן אותן קודם). אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן בתחתית התבניות לפני שיוצקים את הקרם. אפשרות שנייה היא לצקת קרם עד למחצית הגובה, לפזר את התוספות ואז לצקת עליהן את יתרת הקרם.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
       

      3. מניחים את התבניות במקפיא במשך 30-15 דקות (תלוי בגודל התבניות), עד שהשוקולד מתקשה.

      4. מחלצים את השוקולדים בעדינות מהתבניות ומסדרים בצלחת הגשה מרופדת בנייר אפייה. אם לא מגישים מיד שומרים במקרר, מכוסה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
        (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        שלון!

        אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

        הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

        אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

        עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

        בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

        וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

        שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!