שוקולד תוצרת בית משלושה מרכיבים וכמעט אפס עבודה
רגע לפני שהחופש נגמר, ואיתו גם השפיות של ההורים, לעוג'יליה יש רעיון טעים להעסקת הילדים: הכנת שוקולד בקלי קלות בלי להפעיל אף מכשיר חשמלי
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
מרכיבים
250 גרם שוקולד
- 1 כוס (140 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס בכבישה קרה
- 1/4 כוס (80 גרם) סירופ אגבה או סירופ מייפל
- קמצוץ מלח
- אפשרויות לתוספות (לא חובה): חמאת בוטנים, חמוציות, אוכמניות, שקדים או אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס
אופן ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את אבקת הקקאו, שמן הקוקוס וסירופ האגבה. מערבבים היטב עם מטרפה עד שמתקבל קרם חלק לחלוטין, ללא גושים של קקאו.

2. יוצקים את הקרם בעזרת כפית לתבניות סיליקון או תבניות שוקולד או תבניות קרח (אם משתמשים בתבניות קרח יש לשמן אותן קודם). אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן בתחתית התבניות לפני שיוצקים את הקרם. אפשרות שנייה היא לצקת קרם עד למחצית הגובה, לפזר את התוספות ואז לצקת עליהן את יתרת הקרם.

3. מניחים את התבניות במקפיא במשך 30-15 דקות (תלוי בגודל התבניות), עד שהשוקולד מתקשה.
4. מחלצים את השוקולדים בעדינות מהתבניות ומסדרים בצלחת הגשה מרופדת בנייר אפייה. אם לא מגישים מיד שומרים במקרר, מכוסה.

(צילום: עוג'יליה דולסה)
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה טבעונית וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה