במקום לקנות: עוגיות פתי בר מתוצרת בית עם קמח כוסמין
לבוקר או לנשנוש, לילדים או למבוגרים: בהשקעה קטנה של זמן כל אחד יכול להכין תחליף בריא יותר לביסקוויטים האהובים

עוגיות פתי בר ביתיות עם קמח כוסמין (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
24-20 פתי בר
- 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה או 1/4 כוס שמן קנולה מעורבבת עם 25 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון
- 1/4 עד 1/2 כוס (120-60 חמ"ל) מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
- שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והסוכר, ומעבדים כמה שניות (אפשר גם ללוש את הבצק בידיים בקערה). מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומעבדים עוד כמה שניות.
- מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
- מסירים את הנייר העליון, ובעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ-6X4 ס"מ. מניחים את נייר האפייה עם מלבני הבצק בתבנית תנור ואופים 17-15 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט (הם ימשיכו להתקשות לאחק האפייה).
- מניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותצם מהתבנית.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
ויש גם מתכון לפיתות מהירות במחבת מ-3 מרכיבים! לחצו על התמונה