סלט קינואה שמתפצפץ בפה עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול

מכירים את זה שהקינואה קצת מתפצחת בכל ביס? אז הוסיפו לה גם פרי טרי ופריך, בזיליקום ונענע – ותקבלו מנה רעננה אבל גם משביעה

נעמה רן

|

27.08.17 10:04

אוכל סלט קינואה עם ענבים עשבי תיבול שקדים
אוכל סלט קינואה עם ענבים עשבי תיבול שקדים (סלט קינואה עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס קינואה (מומלץ מעורבבת, לבנה ואדומה)
  • 1 כוס ענבים (ירוקים, סגולים או תערובת), חצויים
  • ‭1/2‬ כוס שבבי שקדים
  • ‭1/2‬ כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות נענע קצוצה

 

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. מבשלים בהם את הקינואה, כמו שמבשלים פסטה, במשך כ-20 דקות, עד ריכוך. מסננים.
  3. יוצקים את הרוטב על הקינואה החמה ומערבבים. מניחים לצינון.
  4. מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

_______________________________________________________

 

ומה דעתכם על קציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים? לחצו על התמונה

 

צילום: מירי צדוק
לשימוש בכתבה בלבד קציצות קינואה (צילום: מירי צדוק)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד