
לשימוש בכתבה בלבד סיר לשבת בטטות במיקרוגל קוביות בטטה בטטות ממולאות
(תבשיל קוביות בטטה ושום במיקרוגל)
תבשיל קוביות בטטה ושום במיקרוגל
מתכון של רבקה קאופמן מחיפה.
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
- שיני שום קלופות מראש שום שלם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח גס
- 1/2 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
- שמים את קוביות הבטטה ושיני השום בקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל. מתבלים בשמן הזית, במלח ובפלפל ומערבבים.
- מכסים ומחממים במיקרוגל כ-12 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות (זמן הבישול ישתנה ממכשיר למכשיר, בהתאם לעוצמתו).
- מזלפים את הטחינה על קוביות הבטטה ומגישים מיד.
בטטות ממולאות בפטריות, פרמזן ועשבי תיבול
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
6-5 מנות
- 3 בטטות
- מלח
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 סלסילת פטריות, חתוכות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חופן בזיליקום קצוץ
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- קולפים את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. מבשלים כ-5 דקות במים רותחים עם כפית מלח, רק עד שהן מתרככות מספיק כדי שיהיה אפשר לרוקן אותן. מסננים.
- מרוקנים את פנים הבטטות בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות עבות. שומרים בצד את בשר הבטטות שהוצאנו.
- מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת בשר הבטטות ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את האש ומביאים לסף רתיחה.
- מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומצננים דקה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את סירות הבטטות בתבנית אפייה וממלאים אותן בתערובת הירקות. מפזרים מעל את הפרמזן.
- אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עוד שהבטטות רכות והגבינה נמסה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע