
טורטיות ממולאות בחזה עוף, אריסה וירקות צלויים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
8 טורטיות, 4 מנות
- 3 פלפלים צבעוניים, חתוכים לרצועות
- 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
- 1 בצל, קלוף וחתוך לשמיניות
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1 כף חומץ בלסמי 800 גרם חזה עוף או פילה עוף, חתוך לרצועות ברוחב 1 1/2-כ ס"מ
- 8 טורטיות
- 1/4 כוס אריסה
- 1 ראש חסה סלנובה או רגילה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור 220-ל מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את הפלפלים, העגבניות והבצל בקערה גדולה, מוסיפים כמחצית מכמות שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. משטחים בתבנית ואופים 20-כ דקות, עד הזהבה.
- מוציאים מהתנור, יוצקים את החומץ הבלסמי, מערבבים בזהירות ומניחים בצד.
- מעבירים את העוף לקערה שבה השתמשנו (אין צורך לנקות). מוסיפים את יתרת שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- מחממים מחבת פסים או מחבת רחבה אחרת, מוסיפים את רצועות העוף וצולים עד הזהבה, 3-כ דקות מכל צד.
- מחממים מחבת נוספת, נקייה. מחממים בה את הטורטיות (אין צורך לשמן) כ-2 דקות מכל צד.
- מורחים מעט אריסה על כל טורטייה, מניחים מעט מהירקות, מעט מהעוף וכמה עלי חסה, מגלגלים ומגישים מיד.
- איך שומרים? מוטב להכין ולאכול מיד. שאריות שומרים בנפרד (טורטיות לחוד, עוף וירקות אפשר לשמור בכלי משותף) עד יום במקרר. לפני ההגשה מחממים, כורכים ומגישים.