קציצות פרגיות וחצילים (צילום: ילנה ויינברג)
קציצות פרגיות וחצילים / ילנה ויינברג
מרכיבים
כ-12 קציצות
- 1 כוס (240 מ"ל) חציל קלוי מוכן או 1 חציל בינוני, קלוי וקלוף
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 700 גרם בשר פרגיות טחון
- 1 ביצה
- 1 כפית בהרט טחון
- 1 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מניחים את החציל במסננת, כדי לנקז ממנו כמה שיותר נוזלים.
- בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד שהוא שחום. מכבים את האש ומצננים מעט.
- מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את החציל ואת שאר המרכיבים ולשים לעיסה אחידה. מכסים ומניחים במקרר 30 דקות.
- מרטיבים את הידיים, יוצרים מהעיסה קציצות בגודל של כדורי פינג פונג ומשטחים אותן מעט. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.
- ילנה ויינברג כותבת את הבלוג "Simply Gourmet"
קציצות בקר ברוטב סויה מתקתק / בת-חן דיאמנט
מרכיבים
כ-30 קציצות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי להשתמש בנתחי צלעות וחזה ביחס שווה)
- 2 כפיות רוטב סויה
- 4 שיני שום, כתושות
- 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק (כולל החלק הלבן)
- 1/2 כוס (120 מ"ל) פירורי פנקו
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
- 1 ביצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 2 כפות רוטב סויה
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות מים
- 1/4 כפית מחית צ'ילי או צ'ילי יבש
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיב הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות – בכל פעם נוטלים ממנה כף. מניחים את הקציצות בתבנית. אופים כ-15 דקות.
- שמים בסיר רחב ושטוח את כל מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כ-2 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהנוזל מסמיך מאוד.
- מכבים את האש, מוסיפים את הקציצות ומערבבים היטב.
- מגישים על אורז לבן, ואם רוצים מעטרים בשומשום קלוי ובבצל ירוק.
- בת-חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול - פרטים ומתכונים באתר שלה
קציצות פטריות ותרד טבעוניות / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
15-10 קציצות
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה בינונית (החלק הלבן בלבד), קצוצה
- 1 כוס דחוסה עלי תרד
- חופן עלי תיבול: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה או אורגנו
- 1 סלסילה פטריות, חתוכות לקוביות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- פירורי לחם לציפוי
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים כשעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- שמים את שיבולת השועל במסננת, שוטפים ומניחים למים להתנקז.
- מחממים במחבת רחבה מעט שמן ומטגנים מחצית מכמות הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את הכרשה וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים גם את התרד, מטגנים דקה נוספת ומסירים מהכיריים.
- מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון ומוסיפים את העדשים, שיבולת השועל, יתרת הבצל ועשבי התיבול. טוחנים למחית חלקה ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הפטריות, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ, משטחים אותן מעט ומצפים בפירורי לחם.
- מרפדים תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ומזלפים עליהן מעט שמן זית.
- אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
דפנה אוסטר מיכאל כותבת את הבלוג "מתנות קטנות"
_______________________________________________________
ויש גם קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד! לחצו על התמונה למתכון