פיצה, גלידה או ספגטי - במיוחד בימי החופש, כשהשגרה התזונתית הבריאה שאנחנו עמלים עליה כל השנה, נדחקת הצידה לטובת פאסט פוד בבית או בחוץ, כדאי לוודא שהילדים לא מגזימים עם הכמויות של המזונות שהם כל כך אוהבים:
ספגטי
כוס ספגטי היא 2 מנות פחמימה (ילדים צריכים לאכול בגיל הזה 4־6 מנות פחמימה ביום). בארוחת הצהריים מומלץ להוסיף מנה בשרית או חלבון צמחי (100 גרם) וירק אחד לפחות.
גבנ"צ
ואל תכפו על הילד גבינה דלת שומן. גם גבינה צהובה "רגילה" זה בסדר.
צ'יפס
ועדיף מאוד להרגיל ילדים לצ'יפס ביתי אפוי ולא מטוגן.
פיצה
אפשר לאכול פעם בשבוע, רצוי לצד ירקות.
נאגטס
ולא יותר מפעם־פעמיים בחודש. אחרי הכל מדובר בעוף מעובד ומטוגן שרצוי להימנע ממנו ככל האפשר כי הוא מכיל הרבה שומן לא בריא.
גלידה
נכון, יש בה סוכר, אבל גם חלבון וסידן.
פנקייק
שהן מנת פחמימה שאליה מוסיפים רטבים עתירי סוכר. כדאי להרגיל את הילדים לאכול פנקייק עם ממרח מתוק, גבינה לבנה ופירות כדי להוסיף ערך תזונתי. אפשר להוסיף לפנקייק פירות יער או קוביות תפוח בזמן שמטגנים אותם במחבת.
*הנתונים מתייחסים לילדים בני 4־8 /// ייעוץ מקצועי: ענת מטיאש, דיאטנית קלינית מומחית בילדים נוער וספורט ומנכ"לית מועדון Fiteat לתזונה וכושר לילדים /// תמונות: שאטרסטוק
________________________________________________________
במקום לשתות - תלעסו. 5 מזונות מרווים לקיץ, הקליקו על התמונה: